•

OEFENWEDSTRIJD | Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen ons eerste elftal en het eerste van SVV op het programma. Na het punt van vorige week bij Hellendoorn (1-1) was de wedstrijd tegen SVV een mooie test voor de ploeg van trainer Ben Jansen om te laten zien dat er een stijgende lijn zit in het spel. Ook was het een mooie wedstrijd om de spelers die de laatste tijd wat minder hadden gespeeld, zo veel mogelijk minuten te laten maken.

door Rogier Beumer

Achilles begon met de volgende namen: Frank Hobbelink, Julian Gort, Mark Altena, Joost Altena, Daan Tekkelenburg, Merijn Bosma, Thijs Tekkelenburg, Ferdi Bos, Reint Ramaker, Daan Kruit en Tom van den Engel.

Op de bank begonnen: Tijmen Beumer, Hugo Witvoet en Rogier Beumer.

Ook was de ziekenboeg goed gevuld: Frank ter Horst, Jeffrey te Selle, Rudolf Oostindie en Maurice Bakker waren allen geblesseerd. Michiel Nijhuis en Ruben Reinds ontbraken vanwege werk.

In het eerste kwartier liet Achilles een goede indruk achter. Er werd goed rondgespeeld en geduldig de aanval gezocht. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden en uiteindelijk de 1-0 van Reint Ramaker. Na het eerste goede kwartier zakte het voetbal wat weg en werd het erg rommelig op het veld. Achilles kwam er moeilijk uit en SVV kwam wat meer op de helft van Achilles te spelen. Kansen creëerde SVV niet tot nauwelijks, maar Achilles kon er niet goed uitkomen.

Na een minuut of 10 kwam er weer iets meer rust in het spel terug en kreeg Achilles weer een aantal goede mogelijkheden. Na doelpunten van Tom van den Engel en wederom Reint Ramaker ging Achilles met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft startte Achilles met Rogier voor Joost, Tijmen voor Thijs en Hugo voor Tom. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Achilles probeerde er voetballend door te komen en kansen te creëren, terwijl SVV via de counter probeerde iets terug te doen.

Bij vlagen speelde Achilles erg goed, maar in sommige fases was het ook erg slordig en ongeduldig. Uiteindelijk scoorde Achilles nog 4 keer. Hugo Witvoet 2x, Merijn Bosma en Joost Altena (penalty) waren de doelpuntenmakers. Ook SVV scoorde nog een keer waardoor het 7-1 werd voor de ploeg van trainer Ben Jansen.

GOAL! Merijn Bosma ⚽ #achilles1

Een bericht gedeeld door CVV Achilles Enschede (@cvvachilles) op

GOAL! Penal @joostaltena! ⚽ #achilles1

Al met al een zeer goede wedstrijd waarin grote delen van de wedstrijd Achilles heeft laten zien dat het echt wel goed kan voetballen. Wanneer deze lijn wordt doorgetrokken kan het niet anders dan dat er nog genoeg punten behaald gaan worden.

Op naar Nijverdal volgende week, voor de wedstrijd tegen DES!