• Dit keer geen 7-klapper, wel weer de winst

8 okt 2017 spadmin
  • Afgelopen zaterdag moesten de jongens van Achilles JO11-1 aantreden tegen de JO11-3 van De Esch in Oldenzaal.

Met enige vertraging werd de wedstrijd begonnen en nog voordat de aanwezige kijkers een goed plekje hadden gevonden stond het al 0-1 door Twan, die na een mooie aanval de afgeslagen bal mooi binnenschoot. In de 5e minuut was het weer Twan die voor de 0-2 zorgde. Hierna golfde het spel op en neer en viel het op dat de spelers van De Esch best wel hard konden schieten. Gelukkig voor ons hadden zij hun vizier niet op scherp staan, daar de meeste ballen over of naast gingen en anders stond Ryan er wel. In de 12e minuut werd het 0-3 door Luuk die een mooie steekpass van Jelle goed afrondde. En in de 14e minuut maakte Twan er zelfs 0-4 van. Ook weer na een mooie aanval. Tot zover het goede voetbal. Want na de 0-4 werd er niet meer goed gevoetbald. De jongens gingen op elkaar mopperen en dat kwam het spel niet ten goede.Gelukkig kregen de jongens in het vervolg van de 1e helft geen doelpunt tegen, zodat de ruststand 0-4 was.

Penalty
    Na de rust eigenlijk een zelfde spelbeeld als in de 2 voorgaande wedstrijden. De tegenstander scoorde eerst en binnen 8 minuten stond het 3-4 en werden wij als kijkers steeds zenuwachtiger (ik in ieder geval wel). De jongens wisten met veel kunst en vliegwerk de voorsprong vast te houden en bij een van de spaarzame kansen die de jongens hadden, kregen we een penalty mee, omdat een speler van De Esch dacht dat hij ook keeper was. Helaas werd de penalty gemist en bleef het met nog 8 minuten te gaan 3-4. Tot de 22e minuut toen Twan de bal, na goed doorzetten van Chiel, een niet te missen kans gaf en Chiel miste dan ook niet: 3-5. Weer 2 minuten later was het Twan die een vrije trap op een heel mooie manier vanaf de zijkant binnenschoot: 3-6.

Ongeslagen
    Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en bleef de ongeslagen status gelukkig gehandhaafd. Nu op naar zaterdag 14 oktober, wanneer de jongens thuis spelen om 09.00 uur tegen FC Berghuizen JO11-2M. Hopelijk is het weer dan beter.