ACHMOS | Afgelopen dinsdagavond (6 maart) wist het combinatieteam EMOS / Achilles MO19 voor de tweede keer te winnen in de hoofdklasse! De drie punten gingen mee naar Enschede! Aanvoerster Maaike ter Horst doet verslag:

Na een autorit van ruim een uur komen we aan in Dalfsen. We hebben er zin in en verwachten drie punten mee te kunnen nemen naar Enschede. In de kleedkamer vertelt Harold de opstelling, die anders is dan normaal, en bespreken we de tactieken.

Middenveld: Manon, Alene, Bo en Lieke.
    Voorin: Kubra en Estelle.

Wissels: Noah en Judith.

Meisjes onder 19 gaat ook in de hoofdklasse aan kop!

Het eerste kwartier loopt tussen de beide ploegen gelijk op. Achmos heeft kansen, maar JCHW vecht goed terug en lost ook een paar schoten op doel. Gelukkig weet onze keeper Britt die kansen te voorkomen van een doelpunt. In de 17e minuut worden de kansen beloond met een doelpunt van Kubra: 0-1. Vrij snel daarna, in de 18e minuut, scoort Bo het tweede doelpunt doordat ze met een goeie actie twee spelers voorbij speelt en de bal in het doel schiet: 0-2.

0-4 bij rust
    Het derde doelpunt valt door een prachtige corner van Noah. Het is wederom Bo die het doelpunt maakt, omdat ze op de goede plek staat en scoort: 0-3. We gaan de rust in met een 0-4 voorsprong, omdat Iris vlak voor tijd nog een prachtig doelpunt maakt door de bal voor de keeper weg te kappen en op open doel te scoren.

Meisjes onder 19 gaat ook in de hoofdklasse aan kop! 1

Doelpunt Lieke
    In de rust vertelt Harold wat hij van de eerste helft vond, wie er gewisseld worden en wat er beter kan. Met veel goeie moed gaan we de tweede helft in. Na 10 minuten in de tweede helft krijgt JCHW een goeie kans en maakt een doelpunt. Het staat 1-4. Gelukkig weet Lieke het in de 66e minuut weer recht te trekken door de 1-5 te scoren.

Meisjes onder 19 gaat ook in de hoofdklasse aan kop! 2

Bovenaan!
    In de 80e minuut krijgen we een onterechte penalty tegen en daardoor valt de 2-5. Je zou haast zeggen dat het nog spannend wordt want in de 88e minuut valt de 3-5. Gelukkig blijft het hierbij en nemen we drie punten mee naar huis. Hierdoor komen we bovenaan te staan in de competitie met 6 punten uit 3 wedstrijden!

Meisjes onder 19 gaat ook in de hoofdklasse aan kop! 3

Eerste thuiswedstrijd
    Na drie uitwedstrijden op rij wacht komende zaterdag eindelijk de eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse voor Meisjes onder 19: Achmos speelt thuis tegen IJ.V.V. IJsselmuiden. Aanvang 12:00 uur op Achilles!

Foto's Marga van Slooten, meer foto's: bit.ly/2G2sAeK