• JO9-1 wint 1 punt in zinderende wedstrijd!

  25 sep 2017 Wouter Reink
 • Afgelopen zaterdag speelde JO9-1 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De jongens moesten tegen LSV JOg-2G. Het werd een spannende wedstrijd!

  door: Angelina Bosschers

  Vanmorgen staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het weer is prima 12*C en zon. Dit is niet onbelangrijk voor diegenen die langs de lijn de moed er in proberen te houden. Want met koud en nat weer en 22-0 verliezen zoals vorige week maakt dat het er niet makkelijker op.


  Dat was en vandaag is wat is......
  De jongens beginnen vol positieve moed.  Het gemengde team JO9-2 van LSV is de tegenstander. De trainers en leider staan strategisch langs het veld om de jongens van alle kanten te kunnen begeleiden. Het begin is positief en kort na de eerste time out maakt Mats de 1-0. Gejuich en applaus! Dit wordt een leuke wedstrijd denkt iedereen op en in het veld. De jongens zetten zich goed in en rennen zich de blubber en de broekjes worden goed vies. De verdediging zit goed in elkaar. Luca, Matthijs werken uitstekend samen. Het middenveld met Thijn en Lars is een mooie opbouw naar voren, waar Gijs en Mats het net van de tegenstanders proberen te raken.

  Het is 1-1 met rust.

   

  En dan gaat het snel

  De jongens krijgen wat aanwijzingen van de trainers en gaan er in de 2e helft weer vol voor. Mats staat met David voorin en Lars komt achterin te staan. Nout staat zijn mannetje in het doel. Oeps en dan gaat het even snel; 1-2 gevolgd door de 1-3. Toch hebben ze het in het veld in de gaten, ze ruiken het in de lucht; een punt zit er in. Ze zetten de tanden nog even op elkaar.

  Mats maakt de 2-3. En dan wordt het 2-4 en 2-5 en is er niet heel lang meer te spelen.

  Kom op Achilles jullie kunnen het!
  Het is een superspannende wedstrijd en dat blijkt uit de aanval van LSV. Er wordt 4 keer op het doel geschoten in dezelfde aanval en Achilles houdt stand, terwijl Nout hierin de hoofdrol vertolkt. Top gedaan. Dit is het omkeerpunt.
  Het wordt 3-5 door Mats. Uit een corner maakt Mats een fantastisch doelpunt; het wordt 4-5 met nog 2 minuten te spelen.
  Wij (die langs de lijn staan) houden ons hart vast en voelen de spanningen oplopen. Erwin (trainer) zit zenuwachtig aan zijn oren.
  Jaaaaa 5-5 Gijs schiet met alle frustraties de bal snoeihard in de goal. Nog 30 seconden de kop erbij houden en dan klinken de verlossende woorden van de spelbegeleider: het is tijd!
  Toppersssss! Dit was een heerlijke wedstrijd om naar te kijken en een opkikker voor de jongens zelf.

  Dit wordt een mooi voetbalseizoen!

   Foto's: Angelina Bosschers