• TUKKER CUP | Achilles 1 speelde dinsdag thuis tegen derdeklasser De Zweef, in de poulefase van de Tukker Cup. Het werd een enerverende wedstrijd met een bijzondere uitslag: 4-4.

De bezoekers uit Nijverdal kwamen al vroeg op een 0-2 voorsprong, maar nog voor rust trok Achilles de stand weer gelijk. In de 20e minuut schoot Youri, na goed druk zetten, de 1-2 binnen. En in de 33e minuut was ook Tijmen trefzeker, vanuit een vrije trap: over de muur in de linkerbovenhoek, 2-2.

Vlak na rust zette Stijn zelfs de 3-2 op het scorebord. Hij kreeg alle ruimte aan de rechterkant en schoot goed linksonderin de hoek. Helaas maakte De Zweef er even later 3-3 en 3-4 van. Het slotakkoord kwam vervolgens van Rogier. Tien minuten voor tijd viel de bal gelukkig voor zijn voeten. Rogier besloot eens te schieten en de bal vloog zo over de keeper in het doel: 4-4.

Vlak voor tijd had Achilles zelfs de 5-4 kunnen maken, maar de scheidsrechter zag een overtreding op Youri over het hoofd en dat betekende geen strafschop.

Dinsdag 10 november speelt Achilles 1 de volgende wedstrijd in de Tukker Cup, uit bij vierdeklasser Diepenheim. Het is even afwachten of TVC'28, de vierde club in groep E, haar afgelaste wedstrijden nog wil inhalen.