• Achilles 1 maakt vijf goals tegen titelkandidaat derde klasse

  3 sep 2019 Timo Oving
 • BEKER | Achilles 1 speelde dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Bergentheim. De groenhemden waren sterker. Toch kwam Achilles maar liefst vijf keer tot scoren: 5-8!

  Ons vlaggenschip herpakte zich van een 4-0 achterstand. Tom van den Engel scoorde voor rust de 1-4 en ook Bart Reinds schoot in de eerste helft raak: 2-4.

  Na de thee was het voor de toeschouwers prettig dat de stand op het scorebord werd bijgehouden. Het werd maar liefst 5-8. Bij Achilles scoorden na rust Bart Reinds, Job ter Horst en Rudolf Oostindie. Bij Bergentheim was spits Nick Buitenhuis op dreef met vier treffers. De andere goals van de gasten kwamen van Ronnie Hakkers (3) en Gert-Jan Merjenburgh.

   

  Titelkandidaat 3D
  Ondanks de vele tegengoals en de nederlaag was het een knappe prestatie dat Achilles maar liefst vijf keer wist te scoren tegen een ploeg als Bergentheim. De groenhemden doen al jaren mee om promotie naar de tweede klasse. Ook dit seizoen zal het een gooi naar de titel doen.

  Gokken op periodetitel
  Voor Achilles rekenen ze komend jaar op een zwaar seizoen in de vierde klasse met alle nieuwe zondagclubs erbij. "Maar ik denk dat we redelijk mee kunnen komen. De bovenste zes, zeven moet kunnen. Sportlust is denk ik te sterk, voor de titel hoeven we niet te gaan, maar we gokken op een periode om via die weg te promoveren'', aldus assistent-trainer Eldo Reinds deze week in de Huis aan Huis.