• Wat een ontlading en wat een prachtige overwinning! Na de zeer slechte wedstrijd van vorige week bij PW nam Achilles 1 zaterdag, uitgerekend in de derby bij EMOS, revanche met een 4-1 overwinning. Op het kunstgras aan de Doctor Zamenhoflaan verraste Achilles 1 haar buren met een 3-0 voorsprong binnen 30 minuten. En daarmee was de ban gebroken. EMOS stond met de mond vol tanden en kwam na rust niet verder dan één tegentreffer.

Achilles had duidelijk wat goed te maken. De ploeg oogde gretig en liet zich niet gek maken. Na twintig minuten spelen was het Job ter Horst die zijn eerste treffer van het seizoen maakte. En daarna ging het snel. Uitblinker Christiaan Carlos Alberto Chammo, speler van Achilles JO18-1, gaf zijn debuut in de hoofdmacht glans met de 0-2. Hij was overigens niet de enige debutant. Ook Onder 18-speler Apik Mano maakte zijn eerste minuten voor Achilles 1. Als centrale verdediger.

Achilles ging al snel op jacht naar de 0-3 en die viel nog binnen het half uur. Youri Verveld was dit keer het eindstation. In de tweede helft deed EMOS al gauw iets terug (1-3), maar daar raakte Achilles niet van in paniek. In het laatste kwartier maakte Pavlo Hrechko de 1-4 en zo kon Achilles de wedstrijd rustig uitspelen. In de tweede helft bracht hoofdtrainer Benjamin Can spits Tyshawn van Halen binnen de lijnen. En zo liet Benjamin zaterdag drie jeugdspelers debuteren. En met succes!

En na de wedstrijd... Was het nog lang gezellig in de kantine bij EMOS...