• Achilles 1, VR1 en Achilles 4 door in de beker!

  15 sep 2020 Timo Oving
 • BEKER | De poulefase van de districtsbeker zit erop en dat betekent dat onze teams zich op gaan maken voor de start van de competitie. Toch nog even een terugblik op afgelopen weekeinde.

  Achilles 1 kan terugkijken op een prima start van het seizoen. Drie gespeeld, drie gewonnen. Vooral de zege bij derdeklasser SC Lutten kwam als verrassing. Afgelopen zaterdag plaatste Achilles 1 zich voor het eerst sinds 2008 voor de knockout-ronde. Die zal in het weekeinde van 14 november worden gespeeld. Toch heerste er een dubbel gevoel na het duel met MVV'69. Achilles kwam niet goed voor de dag en mocht goudhaantje Thijs Bos bedanken dat er nog gewonnen werd. Bekijk hier de late 2-1 nog eens terug.

  Vrouwen 1 kon zaterdag het telraam er weer eens bijpakken! Na de 14-1 zege bij BWO speelden de speelsters van Harold Smit vorige week nog met 2-2 gelijk tegen Drienerlo. Maar afgelopen zaterdag scoorden onze dames weer aan de lopende band: 14-0 winst op Achilles'12! Drienerlo won nog geen kilometer verderop met 'slechts' 11-0, waardoor Achilles de buurvrouwen de baas was met een beter doelsaldo en daarmee een plek in de volgende ronde afdwong.

  Achilles 4 had tot zaterdag nog beide wedstrijden gewonnen. En zo leek ons vierde elftal ook op weg naar de volgende ronde. Toch was het nog even spannend, want uit bij SDC'12 kwam Achilles niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Aangezien De Esch ook gelijkspeelde, plaatste Achilles 4 zich alsnog met drie punten meer dan zowel De Esch als SDC'12.

  Achilles 5 sloot het bekerseizoen af met een 4-0 overwinning op Sparta. Een mooie generale in aanloop naar de competitie! Door de nederlaag bij FC Berghuizen, eerder deze maand, zit het bekeravontuur van Achilles 5 erop.

  De wedstrijden van JO17-1, Achilles 2 en Achilles 3 konden vanwege diverse omstandigheden helaas niet doorgaan.