•  

  Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van Achilles haar tweede bekerwedstrijd. Na het gelijkspel van vorige week tegen Sportlust Glanerbrug (5-5) mocht de ploeg van trainer Mark de Jong op bezoek bij DRC'12 in Almelo. Hier werd met 1-5 gewonnen.

  De eerste kans van de wedstrijd is voor Jason Inecia. Reint Ramaker heeft een mooie voorzet op Jason, maar helaas kopt hij de bal over het doel. Niet veel later scoort hij alsnog de 0-1: Daan Tekkelenburg stuurt Hugo Witvoet weg, die hem prachtig voorlegt op Jason Inecia, die hem vervolgens weer strak binnentikt. Dit is ook meteen de ruststand.

  De tweede helft wordt de wedstrijd wat interessanter. Het begint met een lange bal van Jeffrey te Selle op Frank ter Horst, die op de lat schiet. Vervolgens krijgt Achilles een vrije trap en is het Frank ter Horst die hieruit scoort, alleen keurt de scheidsrechter het doelpunt af vanwege de indirecte vrije trap die het bleek te zijn en de bal werd niet aangeraakt.

  Vervolgens wordt niet veel later alsnog de 0-2 gemaakt. Michiel Nijhuis passt de bal naar Reint Ramaker, die oog in oog met de doelman staat en scoort. Niet veel later krijgt een speler van DRC  zijn tweede gele kaart en dus rood, waardoor DRC met tien man komt te staan.

  DRC krijgt kleine kansjes, maar komt er niet echt aan te pas. Het is Reint Ramaker met een lange bal op Daan Kruit, die de bal precies op maat voorzet op Hugo Witvoet, die de bal weer prachtig binnenkopt: 0-3. De scheidsrechter legt de bal niet veel later op de stip voor DRC na een niet correcte tackel, al lijkt deze goed geplaatst op de bal. DRC tikt deze beheerst binnen en is de nieuwe tussenstand: 1-3.

  Achilles heeft nog meer in petto: Daan Kruit maakt de 1-4, nadat Frank ter Horst de bal op maat geeft. De laatste goal van de wedstrijd is voor Hugo Witvoet. Daan Kruit passt de bal naar Tom van den Engel, die netjes de bal voorzet op Hugo. Hugo controleert de bal, kapt zijn mannetje uit, scoort en brengt de eindstand op 1-5.

  Foto's Luc Boerman.

  Stand in de poule met nog 1 wedstrijd te gaan:
  Sportlust: 4 punten (12-5) +7
  Achilles: 4 punten (10-6) +4
  DRC: 3 punten  (4-6) -2
  Daarlerveen: 0 punten (1-10) -9

  Programma 16 september:

  14.30 uur:  Daarlerveen - Achilles
  15.00 uur:  Sportlust - DRC'12