•  

  Achilles 3 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Quick'20. Het derde won met maar liefst 11-0! Thijs Bos scoorde de meeste goals (5 keer!) en doet hieronder uitgebreid verslag:

  Inleiding:

  FB:  “Goedemiddag, klachtenservice Facebook zegt u het maar.”
  PW: “We hebben een klacht over CVV Achilles.”
  FB: “Wat is er allemaal aan het handje?”
  PW: “Ze plagen ons…”
  FB: “Dat is heel naar, waarmee plagen ze u?”
  PW: “Dat ze gewonnen hebben en wij niet.”
  FB: “Wat kinderachtig, hebben ze terecht gewonnen?”
  PW: “Nee ze waren niet goed, maar ze hebben toch 3 punten gehaald.”
  FB: “Lag het aan de scheidsrechter?”
  PW: “Nee, die gaf zelf een dubbel-onterechte penalty aan ons.”
  FB: “Lag het dan aan het countervoetbal?”
  PW: “Nee ook niet, ze speelden opbouwend voetbal en benutten goed hun krachten ”
  FB: “Creëerden jullie dan geen kansen?”
  PW: “Daar lag het ook niet aan ”
  FB: “Hadden ze het broertje van Edwin van de Sar in de goal staan?”
  PW: “Nee, de keeper speelde niet zijn beste wedstrijd. ”
  FB: “Maar waar lag het dan aan?”
  PW: “Dat weten we eigenlijk niet. ”
  FB: “Dan moet u zich er misschien maar gewoon bij neerleggen.”
  PW: “Dat vinden wij niet eerlijk! ”
  FB: “Leuk is het niet, maar dit is mijn uitspraak een daar moet u het mee doen.”
  PW: “Alle drommels op een stokje ”
  FB: “misschien kunt u proberen om van tevoren allemaal tegelijk, in trainingspak met passende tas te verschijnen, om de tegenstander te intimideren?”
  PW has disconnected

  Voorwoord:
  Gelukkig is er de mogelijkheid om een verslag te schrijven. En dus ook om mijn mening over de gang van zaken te ventileren. Refererend naar eerdere verslagen van het 3e werd het ook wel eens tijd. Tevens was het de beurt aan Thijs. Welwillend schrijf ik dan ook dit verslag. Eindelijk kan ik doen waar ik zin in heb. Misschien is het ook het lot, dat we juist nu tegen Quick moeten. Inderdaad, ze staan onderaan, maar onderschatten moeten we ze niet. Samen kunnen we ze verslaan. Slecht zou het zijn als we hier punten verspelen. Eigenlijk mogen we, als we kampioen willen worden, hier geen punten laten liggen. Niettemin ligt dat bij Achilles altijd op de loer. Je weet wel. Een van de vele Achilles-vloeken!

  Voorbeschouwing:
  De dinsdagtraining verliep prima. De afwerkoefening leverde bij vlagen vuurwerk op en de crosspasses vlogen je om de oren. Ook in de partijvorm bleken verscheidende aanvallen zo goed, dat we een overschrijvingsformulier van Mark de Jong ontvingen. Helaas voor Mark heeft het 1e hem nog hard nodig en kan hij ons niet bijstaan in de kampioensrace. Gelukkig hebben we met leidersduo Kloppenburg en Van Slooten en tactiek- en conditietrainer Wagteveld genoeg capaciteiten in huis om dit tot een goed einde te brengen. Ook in het veld is over talent niets te klagen.

  Uiteraard werd er al vooruitgeblikt naar zaterdag. Er is, op zijn zachtst gezegd, vertrouwen in een overwinning. Het probleem van de eerder genoemde Achilles-vloek is dat juist daar we hoogmoedig worden en dan lekker gelijkspelen. Of nog erger: verliezen. Als je leert van je nederlaag heb je niet echt verloren, maar toch, concentratie en wilskracht is geëist.

  Ook donderdag is er getraind met de heren van het 4e. Er waren niet genoeg voor een training speciaal voor het 3e. Helaas pindasaus. Er kunnen helaas niet altijd krenten in de pap zitten. Desalniettemin zijn er bepaalde diehards die nog net even wat zelfvertrouwen wilden tanken voor de wedstrijd. En terecht.

  De I is van Incompetent:
  Voorafgaand aan de wedstrijd was er een bloedstollende bingo. De spanning droop er van af, en menig hart ging dan ook sneller kloppen. Ook sinterklaas kwam op bezoek. Hoewel de goedheilig-Bas een alleskunner is, was het voorlezen van de balletjes niet 1 van zijn sterkste kwaliteiten. Vooral de I werd vaak verBasterd. Nee, na deze vertoning zat de Bastaard in zak en Bas. Doet er niet toe, hij laat zijn voeten wel spreken in de Bas van het veld. Door een enkelblessure kon hij helaas niet de Baslijnen dichtlopen zaterdag en ook moest de spits het stellen zonder zijn Bassisten.

  Nadat kapitein roodbaard zijn prijzen “gewonnen” had en Thijs een basisplek “verdiend” had kon de bingo gesloten worden en als geslaagd worden verklaart.

  Lief dagboek:
  Zaterdagmorgen; de wekker gaat, mijn bed is heerlijk warm. Desondanks toch een koude rilling trilt van mijn nek naar mijn ruggengraat. Dit omdat het buiten koud is, maar ook vanwege het besef dat er weer gevoetbald mag worden. Drommels, eerst nog even bardienst draaien #achillesisliefde. Kan ik tenminste rusthâââg wakker worden. Tas inpakken, niks vergeten, ontbijtje dubbelvouwen, in de bek douwen en opkauwen. Nog even de laatste aria van Nessun Dorma op de playlist zetten. De zoete klanken van Luciano Paverotti schallen door mijn woonkamer;  All'alba vincerò! Vincerò! Vincerò!”. (Bij het ochtendgloren zal ik overwinnen! Ik zal overwinnen! Ik zal overwinnen!)

  Ik ben nog op tijd en heb goed geslapen. Onderweg droom ik van een hattrick. Dat zou mooi zijn. Maar zover is het nog niet. De spelers druipen 1 voor 1 de kantine binnen. In de kleedkamer is de sfeer opperbest. De beste grappen werden van stal gehaald om de spanning een beetje te onderdrukken. Ai , wat zie ik nu uit mijn ooghoek? Totaal afgeleid. Drommels, weg concentratie. Aju paraplu hattrick. Mijn aandacht gaat naar de tas van de jarige Tom waar wat ware kunstwerken van Peter Cuyper en co uit de tas komen. 6 kunstwerken per pakje met ongeveer een halve liter aan inhoud. 3 á 4 pakjes vol. Hou je in Thijs. Dit kan pas na de wedstrijd. Dit moet je verdienen.

  De warming up verliep prima. Ondanks wat mist een en gebrek aan zon waren we klaar voor deze pot. Ondanks de afwezigheid van de 3 teammanagers, een vlagger en wissels ziet de warming up van de tegenstander er goed uit. Er worden nog een paar Emiel Ratelbandachtige uitspraken uitgegooid om elkaar op te peppen. Dit kan nog eens lastig gaan worden.

  1e helft:
  Achilles begon voorzichtig en slordig. Het leverde balbezit maar weinig kansen op. De voorhoede kon niet goed de bal vasthouden en Quick kon de bal niet goed opbouwen. Dit resulteerde in een toenemende druk op de defensie van Quick en rond de 20 minuut (gok ik) kwam de 1e goal voor Achilles. Albert-Jan storme als een gloeiend zwaard door de warme boter de 16 in en pikte de bal die voor Jesper bedoelt was af. 1-0. De ban was gebroken en al snel volgde de 2-0, en kort daarna de 3-0 van Jesper. Jesper trok als een echte Arjan Robben naar binnen en krulde de bal in de verre hoek.  Na deze vlaag van intens goed voetbal ging de storm weer een beetje liggen. Achilles probeerde wel aan te zetten om nog wat te forceren voor de rust, maar tevergeefs.

  2e helft:
  Na de thee werd er iets omgezet, en werd geprobeerd om de spits wat vaker in te spelen met als doel de bal vast te houden en te kaatsen waar mogelijk. Ook werd er geopperd om de corners gewoon bij de 2e paal te slingeren.

  Dit bleek vrij effectief te zijn. Na rust kwam uit een goede corner de 4-0 op het scorebord. En door een goede bal van Daan kwam ook vrij snel de 5-0 er aan. Dus toch de hattrick voor de spits. Het verzet was gebroken en van de intenties van Quick kwam niet veel terecht. Of juist wel? Wie weet wat ze besproken hebben in de kleedkamer. De gretigheid kon bijna van het veld gedweild worden. Quick wist niet wat ze overkwam. Ze waren totaal in de war. Nog meer in de war als een dakloze met huisarrest. De 6-0 kwam van de voet van Heijns die een mooi lobje over de keeper maakte. De bal leek houdbaar, maar dit doet niks af aan de schoonheid van deze zlatan-achtige goal.

  GOAL! @heijns wipt de bal langs de doelman van Quick'20! #zaterdagvoetbaldag #achilles3

  Een bericht gedeeld door CVV Achilles Enschede (@cvvachilles) op

  Na weer een corner bij de 2e paal werd de 0-7 tegen de touwen gekopt, opnieuw Thijs Bos, zijn vierde van de middag. Misschien moeten we de ballen daar vaker neerleggen…

  GOAL! Thijs Bos kopt raak uit een hoekschop! #zaterdagvoetbaldag #achilles3

  Een bericht gedeeld door CVV Achilles Enschede (@cvvachilles) op

  De Achillestrein denderde zonder vertraging door, en met Bas-Jan als conducteur en doelpuntenmaker werd ook de 8-0 verwezenlijkt.

  Persoonlijk houd ik helemaal niet van spreekwoorden, ik zeg daarom ook altijd spreken is zilver, scoren is goudt. De 9-0 werd na een prima actie en dito schot op het conto van Arjen gezet. Die daarmee zijn seizoentotaal op 1 bracht. De 10-0 werd hard bij de tweede paal binnen geknald door wederom Heijns en het slotakkoord was voor de spits die de eindstand van 11-0 op het scorebord zette en zo zijn vijfde treffer maakte.

  GOAL! Thijs Bos scoort de 11-0 tegen Quick'20! #zaterdagvoetbaldag #achilles3

  Een bericht gedeeld door CVV Achilles Enschede (@cvvachilles) op

  Tim had nog een duidelijke penalty moeten hebben en Ewout ronde een goede steekbal fraai af maar werd ondanks gebrek aan een vlagsignaal teruggefloten. Er waren gedurende de wedstrijd genoeg kansen om nog meer te scoren, maar omdat Quick de laatste 15-minuten de bus ging parkeren werd het steeds pittiger om er door te komen.

  Quick'20 het 11e
  Bij deze een groot compliment aan het adres van de heren van Quick ’20. Het is een sportief elftal die er veel plezier in leek te hebben. Dat is wel belangrijk. Er werd ondanks de ruime nederlaag niet veel gemopperd en dit vind ik knap. Er zijn menig team en/of speler die al lang het bijltje er bij neergegooid hadden. Ook bespeurde ik bij meerdere spelers toch best wat kwaliteiten. Misschien als jullie wat meer zelfvertrouwen hebben en een goede tactiek hanteren kunnen jullie nog flink wat punten pakken dit seizoen. Heren, jullie hebben mijn restecp. (Google het maar)

  Nabeschouwing:
  Iedereen zal het ermee eens zijn dat het utilitarisme van doorslaggevende factor was deze wedstrijd. Deze ethische denkwijze is bij het 3e zeer van toepassing wat belichaamd word door het vlaggen in de 1e helft  van Tom. Ook is onze keeper bijna volledig Feng Shui. Dit levert hem de absolute man of the match titel op. Zijn fout/goed ratio was verreweg het hoogst van allemaal. De prijs voor het gouden haarbandje is Daniël op de 1e plek geëindigd. Dit omdat hij ondanks zijn ietwat lange haar nooit een haarbandje draagt. Hiervoor zijn we hem erg dankbaar. Zo dankbaar dat zelfs als hij afwezig is er een waardering voor mag zijn.

  Alle afwerkoefeningen zijn dus niet voor niets geweest. Pas als de boer heeft gemaaid, is hij blij dat hij heeft gezaaid. Dit is ook iets wat we moeten blijven doen, maar deze beslissing ligt bij de leiding en is daarom in goede handen. Volgende week is Neo aan de beurt. Deze ploeg staat 1 na laatste en zal er op gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Flink trainen en weer opladen is het devies voor Achilles. Een reis van 1000 mijl begint altijd bij de 1e stap. In dit geval een mentale stap.

  Dankwoord:
  Allereerst wil ik uiteraard Gert den Otter bedanken. Deze held mag niet onbesproken blijven.  Zijn aanwezigheid en invloed is nog steeds voelbaar, maar het gemis is groot. We kunnen niet wachten op je terugkomst. We leiden aan een soort omgekeerd heimwee. In plaats van dat jij het thuisfront mist, mist het thuisfront jou. We zullen aan je blijven denken, en als je tijd over hebt raad ik je aan om in het voorwoord van dit verslag de geheime boodschap te ontrafelen door alleen de 1e letters van de zinnen te lezen.

  Uiteraard wil ik de heren van Quick ’20 bedanken voor de leuke pot, en wil ik alle ouders van mijn medespelers bedanken dat ze het leven hebben geschonken aan mijn huidige teamgenoten. Ook ben ik het 3e dankbaar dat ik me bij deze heren mocht voegen aan het begin van het seizoen. Er heerst een positief gevoel  en we kennen elkaars krachten. Dit is fijn voetballen, en ik denk dat dat voor iedereen geld. Uiteraard ook een shout out naar het mediateam die voor wat fraai beeldmateriaal gezorgd heeft! Als laatste wil ik alle meegereisde supporters bedanken.