• Goed nieuws! Achilles gaat deze zomer starten met een volledig nieuwe jeugdafdeling. In aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen zullen de komende maanden meerdere nieuwe elftallen worden gevormd, in samenwerking met de Prestige Football Academy (PFA). Spelers die zijn aangesloten bij deze voetbalacademie kunnen lid worden van onze vereniging om zo als team de competitie in te gaan. Achilles biedt deze talenten op die manier de kans zich in teamverband te blijven ontwikkelen. De trainingen zullen worden verzorgd door de trainers van PFA.

  Als club zijn we bijzonder blij met dit nieuwe initiatief. Het geeft onze jeugdtak een enorme boost, precies op het juiste moment! De afgelopen seizoenen nam het ledenaantal bij onze jeugd steeds verder af. Sinds de zomer van 2019 hebben we zelfs nog maar één jeugdteam over. Toch traint er regelmatig meer jeugd op ons complex: namelijk Prestige Football Academy. Deze voetbalacademie geeft wekelijks training aan jonge talenten uit de leeftijdscategorieën onder 10 t/m onder 19 die zich, naast hun trainingen en wedstrijden bij hun club, willen blijven ontwikkelen als voetballer.

  Een aantal van deze spelers liet weten dat ze heel graag met hun trainingsmaatjes, onder begeleiding van de trainers van PFA, in competitieverband willen spelen. Omdat de spelers bij verschillende verenigingen in de regio spelen, zitten ze nu nog niet in hetzelfde team. Als Achilles zien we een goede kans om in deze behoefte te voorzien. We hebben immers geen jeugdteams in deze leeftijdscategorieën (onder 12 t/m onder 17). Daarnaast willen we al lange tijd onze jeugdafdeling een nieuwe impuls geven. Met de oprichting van deze prestatieve teams is die mogelijkheid er nu.

  De afgelopen maanden hebben we diverse gesprekken gevoerd met PFA en zijn we tot de conclusie gekomen dat we, in samenwerking met hen, meerdere nieuwe teams voor deze doelgroep kunnen vormen. De jongens worden lid van onze vereniging, de trainingen zullen worden verzorgd door de trainers van PFA.

  Met de start van de nieuwe teams verwelkomen we naar verwachting een behoorlijk aantal nieuwe jeugdleden. We spelen als amateurclub in op een behoefte van diverse spelers en we kunnen ons op deze manier onderscheiden van andere verenigingen. We bieden een platform voor toptalent! Hierdoor vergroten we de levensvatbaarheid van onze vereniging voor de komende jaren.

  Om in aanmerking te komen voor een plek in een van de prestatieve jeugdteams hebben we afgesproken dat de betreffende spelers aangesloten moeten zijn bij PFA. Naast het begeleiden en trainen van de prestatieve jeugdteams van Achilles blijft PFA een zelfstandige voetbalacademie.

  De komende maanden zal duidelijk worden hoeveel teams Achilles daadwerkelijk kan inschrijven voor de competitie.