• Achilles 1 versterkte zich onlangs met drie nieuwe spelers, drie studenten van Universiteit Twente. Een van hen is Alexandre Abramides Adler, 20 jaar en afkomstig uit Brazilië. Tijd voor een kennismaking.

  Ha Alexandre, welkom bij Achilles! Kun je kort iets over jezelf vertellen?
  "Hallo! Ik ben Alexandre Abramides Adler. Ik kom uit Brazilië, uit Rio de Janeiro. Sinds 2021 woon en studeer ik in Nederland. Ik studeer International Business Administration (IBA) aan de Universiteit Twente. Omdat ik uit Brazilië kom, heb ik mijn hele leven gevoetbald. Toen ik jonger was, speelde ik zaalvoetbal op hoog niveau en later ging ik meer op gras voetballen. In 2019 kreeg ik een contract om in de Verenigde Staten te spelen. Maar helaas raakte ik in februari 2020 geblesseerd en toen kwam corona. Ik ben terug naar Brazilië gegaan om goed te herstellen en sinds vorig jaar probeer ik het voetballen weer op te pakken in Nederland."

  Vorig seizoen was je al lid bij Drienerlo. Waarom heb je de stap naar Achilles gemaakt?
  "Ik vond Achilles online, toen ik op zoek was naar plekken om te voetballen in de buurt van de universiteit. En na contact heb ik een aantal trainingen met het Vrijdagavondvoetbal meegedaan. Daarna ben ik uitgenodigd om met het eerste elftal mee te trainen. En dat vond ik leuk! Ik kreeg al snel het vertrouwen en nu hoop ik ook fysiek stappen te kunnen maken, om goed voor Achilles te kunnen spelen. Ik ben lid geworden, omdat ik georganiseerd wil voetballen. Ik was in Brazilië gewend om elke dag 6 uur te spelen en toen ik naar Nederland kwam, deed ik dat niet meer. Nu heb ik een plek gevonden om te spelen en daar ben ik heel blij mee."

  Alexandre, nogmaals welkom bij CVV Achilles en veel succes komend seizoen!

  Hoofdtrainer Benjamin Can over de komst van Alexandre: "Het is prettig om een technisch begaafde speler als Alexandre erbij te hebben. Ik hoop dat we hem zo snel mogelijk kunnen smeden tot een waardevolle speler voor Achilles 1."

  Ook nieuwkomers Pavlo Hrenchko en Anatolii Salenkov zullen zich binnenkort voorstellen op onze site.