• #ZAT4G | Achilles 1 heeft zaterdag met een gehavende ploeg een knap resultaat geboekt bij buurman Drienerlo. Op het sportcomplex van Universiteit Twente eindigde het treffen tussen de nummers 3 en 4 in een 1-1 gelijkspel.

    Achilles trad op bezoek bij Drienerlo aan zonder Job ter Horst (ziek), Stijn Kremers, Jort Hilverda en Youri Verveld (blessure). Laatstgenoemde kon nog wel minuten maken, maar geen hele wedstrijd. Daarnaast viel Julian Gort in de tweede helft uit met een hersenschudding. Gelukkig kon trainer Benjamin Can een beroep doen op Rogier Beumer en Thijs Tekkelenburg van Achilles 3 en Daan Kruit en Thijs Bos van Achilles 2.

    Achilles mocht blij zijn met de puntendeling, want Drienerlo was qua veldspel beter en had eigenlijk na een kwartier al op een 1-0 voorprong moeten staan. De thuisploeg schoot een strafschop hoog over. Desondanks was Achilles ook een paar keer dicht bij een treffer. Na een 0-0 ruststand vond Drienerlo al snel in de tweede helft alsnog het net. Daarna had het zelfs de 2-0 kunnen maken. Achilles bleef in leven en zorgde op zijn beurt ook voor het nodige gevaar voor het doel. De 1-1 van Joost Altena uit een strafschop was op basis daarvan dan ook verdiend te noemen. In de slotfase had Drienerlo alsnog de 2-1 op de schoen, maar de bal ging net naast het doel. Achilles hield knap stand en is door het 1-1 gelijke spel alweer 7 wedstrijden ongeslagen.

    Bonuspuntje
    "Drienerlo heeft een fantastisch middenveld. Zij hadden het betere van het spel", concludeerde Benjamin Can na afloop. "Toch kregen wij net als de thuisploeg genoeg grote kansen. Met het gehavende elftal dat we vandaag hadden is een punt op de UT gewoon goed. Je kunt het gerust een bonuspuntje noemen."