• Begin deze maand deed een aantal van onze leden mee aan de actie Klimmen tegen MS. Als vereniging hebben we deze actie volop gepromoot met als gevolg dat we een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan het prachtige bedrag dat is opgehaald! Inmiddels is het twee weken later en hebben we van Robert Nijhuis, namens alle deelnemers, onderstaande brief ontvangen.

  Hallo beste mensen van Achilles,

  Allereerst zijn wij ontzettend dankbaar voor jullie steun en aandacht.


  Het is nu alweer twee weken geleden en we staan weer een beetje met de beide benen op de grond. We hebben een ontzettend mooie beleving gehad.

  Een aantal dagen voor de start waren we al in Frankrijk aangekomen. Langzamerhand druppelde ons hele team (9 personen) binnen en hebben we een gezellig tijd samen gehad, terwijl we in de verte die ontzettend hoge Mont Ventoux konden zien liggen. De dag voor de rit zijn een aantal van ons met de auto de berg opgegaan en dat was best indrukwekkend. We begonnen allemaal te twijfelen of we de top wel zouden bereiken. Twee teamleden wilden de afdaling even uitproberen en helaas is een van hen toen onderuitgegaan met als gevolg wat lichamelijk letsel en een kapotte fiets, hierdoor kon ze helaas de volgende dag.

  De dag van de klim zijn Gerdien en ik om 7.00 uur 's ochtends vertrokken aan noordwest kant van de berg. Wij gingen de berg lopend beklimmen. De 6 fietsers vertrokken om 10.00 uur Mijn verwachting was dat Gerdien maar zo'n 100 meter zou lopen, maar de dame vloog omhoog en heeft toen een paar honderd meter af kunnen leggen. Ze heeft toen plaats genomen in een busje en heeft verder op de berg nog een paar keer gelopen. Ondertussen ging ik lopen verder.

  Om 12.00 uur begonnen de eerst teamleden aan te komen op de top, Toen het hele team compleet was zijn we gezamenlijk samen met Gerdien de finish over gelopen. Het behalen van de finish was een zeer emotioneel moment. Niet alleen door onze eigen prestatie, ook voor het doel waarvoor we dit avontuur aangingen. Het is zo ontzettend mooi om te zien dat mensen met verschillende stadia van MS ook deze berg bedwingen en de finish behalen. Dat is zo'n ontzettende topprestatie!

  Het is ook zo mooi om te zien wat dit met mensen met MS, zoals Gerdien, doet. Ze zetten prestaties neer die ze in het dagelijks leven niet (meer) voor mogelijk hielden. Zo heeft Gerdien in totaal bijna een kilometer de verg opgelopen terwijl ze normaal de 100m nog niet eens haalt. Echt heel bijzonder wat die berg met je doet.

  Nogmaals: heel erg bedankt voor jullie steun! Het is zo goed om te weten dat er zoveel mensen achter je staan. Mensen die wij totaal niet kennen, maar toch zo ontzettend meeleven. Dat ontroert ons heel erg.

  Mede dankzij jullie hebben wij als team meer dan 14.000 euro kunnen ophalen. In het totaal heeft het project meer dan een miljoen opgeleverd!

  Elke euro die door iedereen is gedoneerd brengt het doel een stapje dichterbij, namelijk een wereld zonder MS.

  Volgend jaar weer? Jazeker!

  Liefs,
  Robert en Gerdien
  Michiel, Erik, Dick-Jan, Evi, Jaap, Anke, Mark