• Het samenwerkingsteam Achilles / EMOS Vrouwen 1 draait dit seizoen bovenin mee in de vierde klasse. De titelstrijd ligt nog helemaal open. Zaterdag deed de ploeg van trainer Harold Smit goede zaken met een 5-2 zege bij Sparta. Speelster Minke Renkens blikt nog eens terug.

  "De eerste echte finale, zo voelde deze wedstrijd. Het tij is namelijk gekeerd in de competitie en wij kunnen nog een gooi doen om het kampioenschap. Wij, zo voelt het namelijk al snel na het aftasten op de eerste trainingen en in de kantine op donderdag, raakten al snel aan elkaar gewend. Fanatieke trainingen en wedstrijden, dat had ik al een lange tijd gemist. Ik ben blij dat er vanuit de selectie van Achilles destijds het initiatief is gekomen om met EMOS samen te gaan, want het brengt tot nu toe veel moois, naar mijn idee.

  Gouden wissels
  Terug naar de wedstrijd van zaterdag, uit bij Sparta. De eerste 35 minuten haalden wij individueel allemaal ons niveau niet. We liepen achter de feiten aan en moesten de 0-1 verwerken. Was het de spanning? Toch gevoelsmatig de eerste finale die we moesten spelen? Als ik voor mijzelf spreek leek het alsof wij voor het eerst echt werden getest, dat was toch even wennen. Na twee gouden wissels (Noah die de assist gaf en Esmee die de bal in het net schoot) kwam de stand vlak voor rust op 1-1. Op slag van rust was daar nog Noah die in de 16-meter werd gevloerd en Estelle die de penalty benutte: 1-2!

  Achmos
  Terug de kleedkamer in. Koppen bij elkaar…. Individueel moesten wij onszelf aankijken waarom we ons niveau niet haalden. En er was één belangrijk punt wat we moesten verbeteren. Vertrouwen, dat moesten we gaan laten zien. Vertrouwen in ons eigen spel en dan zouden we de winst over de streep kunnen trekken. De tweede helft was dat duidelijk terug te zien, waarin wij lieten zien de betere ploeg te zijn. Eindstand 2-5, de drie punten gingen mee richting Achmos, of Emilles, of hoe ons team dan ook wil noemen. Die naam kan wel beter denk ik, ideeën zijn van harte welkom. Met deze stand staan wij momenteel 2de op de ranglijst.

  De komende weken werken we toe naar elk weekend een finale, alles kansen liggen open. Het zal waarschijnlijk nog lang spannend blijven bovenin de competitie. Voor nu, de focus op NEO, momenteel de nummer 5 van de ranglijst. Thuis bij Achilles om 12.30 uur!"

  Foto's Wicher Folkers