•  

  Zo aan het begin van de decembermaand mocht het team van Vrouwen 25 plus 1 voetballen tegen SVO Twickel Vr 25 plus 1. In de sfeer van het prachtige Sinterklaasfeest traden we een beetje gespannen aan. Misschien zat er wel een verrassing in onze voetbalschoen.

  door: Wilma Koops

  Op ieders verlanglijstje stond een overwinning toch wel bovenaan:

  Dus allerliefste zwarte piet,
  aan roetveegpiet doen we niet
  Schenk ons dan in ieder geval 1 punt
  voor Vr 25 plus is dat zeker een stunt
  Maar niet geschoten is nooit raak
  ‘We gaan ervoor’ is de standaard uitspraak

  Met de hoofdpiet die onze tactische opstelling beredeneerde, begon de voorbereiding op de wedstrijd. Het klonk ons als Cruyffiaans in de oren, appeltje eitje dus of in het spaans: chocoladeletter pepernoot. Achterin alles dicht zetten zodat je geen kadootjes weg kunt geven en in beweging blijven totdat je het dak niet meer op kunt van vermoeidheid, dat was onze taak.

  Op zich zijn we allemaal best pienter, snappen we het spelletje best wel, maar waar het em dan in zit? Na de aftrap hebben we meerdere keren geteld hoeveel speelsters de tegenstander in het veld had, want het voelde als acht. Ze hadden er altijd 1 vrij staan, maar helaas voor ons waren dat er gewoon 7. Dus dat argument telt niet. Al in de tweede minuut stonden we 0-1 achter, toch lieten we ons niet bij onze pietenkraag pakken.

  Dus optimistisch als altijd
  gingen we vol voor de strijd
  Geen pietendiscussie bracht ons van trabat
  hup hup door tot aan het gat
  Dat hielden we zeker 17 minuten vol
  Geen pietenactie was ons te dol

  Totdat daar ineens de 0-2 in het net lag achter Marga. Ze waren gewoon vliegensvlug, conditioneel erg sterk en constant in beweging. In vergelijking met hun konden we er geen pepernoot van, terwijl we toch eigenlijk best wel sterk speelden de eerste helft. 0-2 was de ruststand.

  Warme thee en met een hoop vraagtekens die we niet konden beantwoorden, was het stil in de kleedkamer, hoe dan??????

  Tweede helft gingen we ouderwets voor onze kerstboomopstelling ( 3-2-1). Dat gaf, vooral in deze decembermaand,  een vertrouwd gevoel en even, heel even dan, leek het te werken! …… tot dat daar de 0-3, 0-4, 0-5, 0-6 0-7 en 0-8 vielen. Kansloos! Een surprise zat er niet in dit keer en als zielepiet dropen we het veld af.

  Volgende week woensdag mogen we weer voetballen. Dan hangen we de (kerst)ballen toch echt wel in het net van de tegenstanders. Het bestaat toch zeker niet dat we met 0 punten eindigen dit seizoen? Net zo echt als Sinterklaas geloven we in dit mooie scenario. Met voetballend vuurwerk knallen we naar een prachtig uiteinde van dit seizoen. Jullie komen toch allemaal supporteren? Woensdag 13 december om 20.00 uur in Weerselo.