• Op 13 juni 1924 werd op het Talmaplein, in het zogenoemde Zionsdorp, door enkele vrienden de Christelijke Voetbalvereniging Achilles opgericht. Bij de oprichting was bepaald dat, gezien de gereformeerde achtergrond van de leden, niet op zondag zou worden gespeeld. Tot op heden is dat nog steeds van toepassing.

  Ereleden: T. Bruinink (erevoorzitter † ), J. Bruil (†), L. Barneveld, T. Bisschop, B. Deuzeman, C.A. Hulscher, J.A. Kuipers, P. Schaapman, G. Vrugteveen-Bakker, J.J. Vrugteveen, H. (Herman) Jaspers (sr.).

  Leden van Verdienste: K.T. Boersma, H.M. (Han) Deuzeman, E. (Ellen) Doppen-Deuzeman, R. (Ronny) Dokter, H. Feijer, W. Hendriks-Kompier,  J. (Han) ter Horst, H. (Henk) Jaspers, S. Klijnstra, A. Kremers, R. Laan, J. Langkamp, C. Lansink-Vrugteveen, W. Moes, E. Mol, E. (Eldo) Reinds, E. (Elly) Reinds-Bruinink, H. Stobbe, J. de Vries.

  Het eerste elftal van CVV Achilles in 1924 (foto)
  Staand:
   W. Jaspers, E. ter Stege, J. Heutink, D. Sein, G. Wind, H. Westerman, A. van Huizen.
  Knielend: E. Bruinink, H. Santman, S. Westerman.
  Zittend: H. Kelderman, C. Bakker, J. Dikken.

  Enschedese Voetbalbond
  Het eerste terrein in 1928 lag aan de Voortsweide en men speelde toen in de Enschedese Voetbalbond. In deze bond speelden toen onder andere E.P.S.V. (Enschedese Politie Sport Vereniging), A.S.V. (Ambtenaren Sport Vereniging) uit Hengelo, O.S.V. (Onderwijzers Sport Vereniging), H.V.V. (Handelsreizigers Voetbal Vereniging) en Quick, een scholierenelftal.

  Kampioenschappen waren er in 1929, 1930, 1931, 1947, 1959, 1966, 1973, 1981, 1992, 1994, 1997 en 2009. Achilles won na het instellen van de Fairplay-cup deze cup in zowel het eerste als het derde jaar. Ook buiten het voetballen om wordt van alles georganiseerd. 

  Achilles is door de jaren heen gegroeid tot een vereniging met honderden leden. Na een forse afname van jeugdleden in de periode 2015-2020 trok Achilles in de zomer van 2021 weer bijna 100 nieuwe jeugdleden aan. Hierdoor staat de teller in het seizoen 2021/2022 op ongeveer 350 leden. Zowel het eerste elftal bij de mannen als het eerste elftal bij de vrouwen speelt in het seizoen 2021/2022 in de vierde klasse op zaterdag.

   
  Kunstgrasveld
  Al vanaf 1939 speelt Achilles de thuiswedstrijden aan de Horstlindelaan. Voorheen nog 'aan de overkant'. Sinds 2010 beschikt het sportcomplex over 1 modern kunstgrasveld. Ook is er een grasveld waarop wedstrijden worden gespeeld (veld 2) en is er een trainingsveld.
   
   
  Supportersvereniging
  Achilles is in al die jaren een echte vriendenclub gebleven, die ondersteund wordt door de Supporters Vereniging Achilles (SVA). De SVA organiseert jaarlijks diverse activiteiten, zoals het carbidschieten op oudjaarsdag en op de eerste zaterdag van januari het nieuwjaarstoernooi (7x7). Ook worden er bingo’s, dartavonden en pubquizen georganiseerd.
   
  Clublied:
  Rood en geel zijn onze kleuren en Achilles onze naam.

  Wie hoort spreken van Achilles trekt de voetbalschoen vast aan.
   
  Refrein:
  Op het veld en ook daarbuiten, groeit de vriendschap meer en meer.

  Wil dan ook als lid besluiten, en bedank dan ook niet meer.
   
  Staan supporters langs de lijnen, zuchten puffend om een goal.
  Maar wij laten ons niet verleiden, eerlijk zijn is ons parool.