• 'Wij zijn Achilles, Strijdend in het rood' is sinds september 2022 de slogan van CVV Achilles. De slogan verwijst naar het nieuwe wedstrijdtenue waarin onze vereniging sinds zaterdag 3 september 2022 met alle teams in speelt. Het nieuwe tenue van CVV Achilles bestaat uit een rood shirt, een witte broek en witte sokken. De nieuwe kledinglijn past helemaal bij de bruisende en actieve vereniging van deze tijd die Achilles graag wil zijn. Met het tenue stralen we als vereniging uit dat we met jeugd en senioren een eenheid vormen. 

  CVV Achilles, opgericht op 13 juni 1924 in Enschede, is een christelijke voetbalvereniging. Vanwege de gereformeerde achtergrond van de leden is bij de oprichting bepaald dat Achilles geen activiteiten op zondag organiseert. Nog altijd is dit van toepassing: bij Achilles is zaterdag voetbaldag! Tegenwoordig spelen we met onze teams ook regelmatig op doordeweekse dagen, waaronder op de vrijdagavond.

  CVV Achilles staat voor saamhorigheid. Het samen doen en naar elkaar omkijken. Als vereniging werken we graag mét elkaar om de krachten te bundelen. In het seizoen 2022/2023 spelen we competitievoetbal op zaterdag met 8 jeugdteams en 5 seniorenelftallen (Achilles 1, 2, 3 en 4 en Vrouwen 1). Ook voetballen we op de vrijdagavond, met VR25+1, 35+1 en 35+2. En er is Vrijdagavondvoetbal, waarbij leden onderling op vrijdagavond een wedstrijd tegen elkaar spelen.

  Historie CVV Achilles
  CVV Achilles werd opgericht aan het Talmaplein. Het eerste terrein in 1928 lag aan de Voortsweide en men speelde toen in de Enschedese Voetbalbond. In deze bond speelden toen onder andere E.P.S.V. (Enschedese Politie Sport Vereniging), A.S.V. (Ambtenaren Sport Vereniging) uit Hengelo, O.S.V. (Onderwijzers Sport Vereniging), H.V.V. (Handelsreizigers Voetbal Vereniging) en Quick, een scholierenelftal.

  Kampioenschappen waren er in 1929, 1930, 1931, 1947, 1959, 1966, 1973, 1981, 1992, 1994, 1997 en 2009. Achilles won na het instellen van de Fairplay-cup deze cup in zowel het eerste als het derde jaar. Ook buiten het voetballen om wordt van alles georganiseerd. 

  Achilles is door de jaren heen gegroeid tot een vereniging met honderden leden. Na een forse afname van jeugdleden in de periode 2015-2020 trok Achilles in de zomer van 2021 weer zo'n 100 nieuwe jeugdleden aan. Hierdoor staat de teller in het seizoen 2022/2023 op ongeveer 380 leden. Zowel het eerste elftal bij de mannen als het eerste elftal bij de vrouwen speelt in het seizoen 2022/2023 in de vierde klasse op zaterdag.
   
  Ereleden: T. Bruinink (erevoorzitter † ), J. Bruil (†), L. Barneveld, T. Bisschop, B. Deuzeman, C.A. Hulscher, J.A. Kuipers, P. Schaapman, G. Vrugteveen-Bakker, J.J. Vrugteveen, H. (Herman) Jaspers (sr.).

  Leden van Verdienste: K.T. Boersma, H.M. (Han) Deuzeman, E. (Ellen) Doppen-Deuzeman, R. (Ronny) Dokter, H. Feijer, W. Hendriks-Kompier,  J. (Han) ter Horst, H. (Henk) Jaspers, S. Klijnstra, A. Kremers, R. Laan, J. Langkamp, C. Lansink-Vrugteveen, W. Moes, E. Mol, E. (Eldo) Reinds, E. (Elly) Reinds-Bruinink, H. Stobbe, J. de Vries.

  Het eerste elftal van CVV Achilles in 1924 (foto)
  Staand:
   W. Jaspers, E. ter Stege, J. Heutink, D. Sein, G. Wind, H. Westerman, A. van Huizen.
  Knielend: E. Bruinink, H. Santman, S. Westerman.
  Zittend: H. Kelderman, C. Bakker, J. Dikken.

  Kunstgrasveld
  Al vanaf 1939 speelt Achilles de thuiswedstrijden aan de Horstlindelaan. Voorheen nog 'aan de overkant'. Sinds 2010 beschikt het sportcomplex over 1 modern kunstgrasveld. Ook is er een grasveld waarop wedstrijden worden gespeeld (veld 2) en is er een trainingsveld.
   
   
  Supportersvereniging
  Achilles is in al die jaren een echte vriendenclub gebleven, die ondersteund wordt door de Supporters Vereniging Achilles (SVA). De SVA organiseert jaarlijks diverse activiteiten, zoals het carbidschieten op oudjaarsdag en op de eerste zaterdag van januari het nieuwjaarstoernooi (7x7). Ook worden er bingo’s, dartavonden en pubquizen georganiseerd.
   
   
  Ruim 98 jaar speelde CVV Achilles in de kleuren rood en geel. Het clublied luidde dan ook als volgt:
   
  Rood en geel zijn onze kleuren en Achilles onze naam.
  Wie hoort spreken van Achilles trekt de voetbalschoen vast aan.
   
  Refrein:
  Op het veld en ook daarbuiten, groeit de vriendschap meer en meer.

  Wil dan ook als lid besluiten, en bedank dan ook niet meer.
   
  Staan supporters langs de lijnen, zuchten puffend om een goal.
  Maar wij laten ons niet verleiden, eerlijk zijn is ons parool.