• HOE GAAT HET MET? Helaas staat Vrouwen 25+ ook even op pauze wegens het coronavirus. We praten met speelster Christel Klaver, over onder andere het team en een eventueel kampioenschap. 

  Hi Christel! Hoe is het? Zou je je even kort willen voorstellen? 
  ''He hoi, het gaat goed hoor! Voorstellen... oké ;). In mijn dagelijks levenben ik werkzaam als teamadviseur (saaie kantoorbaan) en ben ik graag in gezelschap van vrienden en familie om bijvoorbeeld samen te eten en wijntjes te drinken. Al sinds 1999 voetbal ik bij Achilles. In mijn eerste voetbalseizoenen bij Achilles ben ik destijds begonnen bij de jongetjes, samen met een goede vriendin. Inmiddels ben ik op natuurlijk, op het hoogtepunt van mijn carrière, bij de dames 25+ vrouwen gaan voetballen. In het veld ben ik meestal ergens te vinden op het middenveld of achterin.''

  Je voetbalt in het team van de 25+ vrouwen. Hoe ervaar jij het om in dit team te spelen?
  ''Jaa, ik vind het heel fijn om in dit team te spelen! Je bent een beetje met gelijkgestemden, dat is leuk! We zijn fanatiek, maar ook lekker relaxed. We hebben leuke potjes en de laatste paar wedstijden ook gewonnen. En het is wel echt fijn om tegen tegenstanders te voetballen die, net als ikzelf, ook wat minder hard rennen dan tien jaar geleden, haha.''

  Hoe vind je het dat je eerder 11-11 speelde en nu 7-7? 
  ''
  Heerlijk! Het grote veld mis ik af en toe wel, maar ik ben heel blij met het 7-7 team. Het is lekker om maar één keer in de week te hoeven trainen of een wedstrijd te hoeven spelen en dat ik nu de zaterdag vrij heb! Geen moment spijt van gehad.''

  Door de opheffing van Dames 2, hebben jullie dit seizoen aardig wat spelers erbij gekregen, hoe is dat? Hoe ziet nu de samenstelling van het team eruit?
  ''Ja, klopt… We zijn met behoorlijk wat spelers nu. Het is een gezellig team met gevarieerde leeftijden, dus dat brengt gezelligheid met zich mee. Vorig seizoen hadden we eigenlijk structureel te weinig en hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van Dames 1. Super fijn dat ze dat wilden doen, maar daar kan je op lange termijn geen team draaiende mee houden. Dus we konden de extra voetjes van Dames 2 goed gebruiken. Het is nu wel erg fijn dat we als 25+ vrouwen een redelijk aantal hebben, zodat we geen spelers meer van andere teams te hoeven lenen.''

  Als een van de weinige teams van Achilles, staan jullie in de competitie op nummer 1! Ontzettend goed, heb je vertrouwen in een kampioenschap?'
  ''Ja joh! We gaan lekker hoor, alhoewel, tot nu toe. De nieuwe aanwas brengt ook nieuw talent met zich mee, dus ik denk dat er wel een kansje voor ons inzit! En het wordt wel weer een keer tijd ook, de laatste keer dat ik kampioen was, was in 2000!''