• Interview | De eerste teams hebben hun eerste wedstrijd van 2023 alweer gespeeld! Zoals Achilles JO16-1, dat zaterdag thuis speelde tegen asc Waterdijk. Met speler Kaan Evcimen blikken we nog eens terug op dat duel.

  Ha Kaan, zou je je allereerst nog eens willen voorstellen?
  "Hallo. Ik ben Kaan Evcimen en ik ben 15 jaar. Ik woon in Deventer samen met mijn ouders en twee zussen. Momenteel zit ik in mijn examenjaar en focus ik me veel op school. Ik begon als kind met judo, maar al snel besteedde ik mijn tijd meer met de bal en ging ik voetballen. Mijn voetbalavontuur begon bij SV Sallandia in Deventer toen ik 9 jaar was. Hier heb ik tot mijn 13de gevoetbald als spits en rechtsbuiten. Na Sallandia wilde ik meer uitdaging en zo maakte ik de overstap naar Schalkhaar. Hier speelde ik voor een jaar in de basis als rechtsbuiten. Ik heb me bij deze club zeker ontwikkeld, toch was het voor mij nodig om de volgende stap te maken. En zo besloot ik de stap naar Achilles te maken, omdat hier het niveau op bvo-niveau zit. Naast het voetbal ben ik vaak in de sportschool te vinden, om te werken aan mijn conditie, uithoudingsvermogen en kracht."

  Zaterdag speelden jullie met JO16 de eerste wedstrijd na de winterstop. Hoe kijk je erop terug?
  "Ik vond dat we zaterdag een sterke wedstrijd hebben gespeeld. Helaas hebben we met 1-0 verloren, ondanks dat we het dominerende team op het veld waren. Ik vond dat het teamverband in het spel op bepaalde momenten beter had gekund. We hadden als team de kansen die werden gecreëerd af moeten maken. Hierbij speelden de timing van het aannemen en het passen van de bal en de zicht op het spel grote rollen."

  Onlangs ben je op stage geweest in Portugal. Kun je daar iets over vertellen?
  "Mijn stage in Portugal was een heel mooie, unieke ervaring. Ik was hier voor 4 dagen waarbij ik 4 trainingen heb gehad. De eerste training was met de Onder 19 en de andere 3 trainingen heb ik meegetraind met de Onder 16. Aan het begin vond ik het wel spannend, omdat het een geheel nieuwe omgeving en stijl van spelen was. Echter kon ik mij wel gemakkelijk aan hun speelstijl aanpassen. Hierbij komt mijn kwaliteit in aanpassingsvermogen goed van pas. De Portugese jongens waren erg pittig en dit maakte mij enthousiast om nog meer uit mezelf te halen. Het trainingsniveau was hoog, maar niet voor mij onmogelijk. Af en toe was het in de communicatie wel moeilijk. Zij communiceerden grotendeels in het Portugees. Jammer genoeg kan ik deze taal nog niet."

  Binnenkort mag je ook op stage bij FC Twente/Heracles. Wat verwacht je daarvan?
  "Mijn stage voor FC Twente/Heracles is in de maand februari. Ik zal dan meetrainen met de JO16. Mijn verwachtingen zijn dat het niveau hoog zal zijn en de jongens natuurlijk veel weerstand zullen bieden. Ik kijk hier met plezier naar uit om mezelf te kunnen bewijzen. Ik zal met deze stage een ervaring rijker worden en veel feedback en advies mee kunnen nemen om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. De dagen ben ik al aan het aftellen."

  Hoe kijk je naar je eigen ontwikkeling dit seizoen?
  "Ik vind zelf dat ik vooruit ben gegaan bij Achilles en PFA. Ik ben in mijn technische vaardigheden sneller en beter geworden. Mijn zicht op het spel is verbreed. Ik denk niet één, maar paar stappen vooruit. Verder ben ik in duels krachtiger geworden. Dit komt niet alleen door de trainingen, maar ook door mijn fysieke groei. Ik wil mijn vermogen om de bal in de goal af te maken verbeteren. Ik wil nog gevaarlijker worden en onvoorspelbaar voor de tegenstander. Ook wil ik mijn vermogen als spits zijnde verbeteren door in de resultaten het verschil te maken. Dit kan ik alleen doen door te scoren. Mijn doel voor dit jaar is dat ik het seizoen als topscorer afsluit."

  Wat verwacht je van het resterende seizoen met Achilles JO16?
  "Ik verwacht niet, maar ga er zelfs vanuit dat we kampioen worden deze competitie. Ik hoop dat we als team onze gebreken kunnen aanvullen, zodat we beter op elkaar kunnen aansluiten. Dit zal ons alleen maar sterker maken. Ik heb het erg naar mijn zin en tot nu toe hebben we een erg leuk en goed seizoen. Ik verwacht dat het alleen maar beter zal worden. Daarnaast ga ik het seizoen afsluiten als topscorer. Hier heb ik mijn twijfels niet over."