• Ben Jansen: 'Kop omhoog, op naar volgende wedstrijd'

  12 mrt 2018 Timo Oving
 •  

  TERUGBLIK | Achilles 1 speelde zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKSV. Vooraf was er goede hoop, maar helaas ging ons vlaggenschip met 3-0 ten onder. Trainer Ben Jansen blikt nog eens terug op een teleurgestelde middag.

  “Het is niet de sterkste die wint. Degene die wint is sterk!” Franz Beckenbauer

  Daar stond ik dan met mijn assistent-trainer Eldo te kijken naar een dramatische warming-up van ‘onze’ jongens. Sommigen met lood in de schoenen, anderen zaten er ‘gewoon niet even lekker in’. Toch zegt dit helemaal niets. Dat weet elke voetballer. Maakt ook niet uit. We zijn en blijven mensen. Een warming-up kan niet een voorteken zijn voor een goede of slechte wedstrijd. Maar helaas, wat je wilt of denkt komt niet altijd overeen met de werkelijkheid.

  Ben Jansen: 'Kop omhoog, op naar volgende wedstrijd' 2

  Zware middag
  De start was oké, lekker de bal het werk laten doen. De duels werden gewonnen, afspraken werden nagekomen, kansen gecreëerd. Achterin stonden we 1 op 1, maar dat was ook het doel. Je huid zo duur mogelijk verkopen en laten zien dat je beter bent. Als dan na 15 minuten Rudolf eraf moet met een blessure en het vervolgens 7 minuten later 0-2 staat door een knullig eigen doelpunt en een beginnersfout… dan weet je dat het een hele zware middag wordt.

  Ben Jansen: 'Kop omhoog, op naar volgende wedstrijd' 1

  Dikke pluim
  Als trainer ‘pep’ je dan de boel in de rust nog op. “Het kan nog”. Achteraf dan een dikke pluim richting mijn team. 90 minuten lang een poging doen daadwerkelijk te voetballen - daar train je toch voor? -, dit in tegenstelling tot de tegenstander. Die bakten er niets van, alles blind naar voren, maar wel lekker twee doelpunten verschil op voorsprong. Dat het dan nog 0-3 wordt maakt eigenlijk niets uit, maar het strooit wel zout in de diepe wond. Het zat er vandaag gewoon weg niet in. Geen probleem, kop omhoog en verder kijken naar de volgende wedstrijd. Er zijn nog steeds 27 punten te verdelen.

  Ben Jansen: 'Kop omhoog, op naar volgende wedstrijd' 3

  Excuses
  Namens mijn spelers en staf wil ik graag onze supporters bedanken en mijn excuses maken voor dit povere resultaat. Hopelijk hebben jullie een strijdvaardig Achilles gezien, een team wat wil voetballen maar helaas nog te afhankelijk is van persoonlijke fouten en enig geluk ontbreekt. Wat logisch is als je onderaan staat. Kop omhoog, 2 x keer trainen en het gewoon nog een keer proberen.

  Ben Jansen: 'Kop omhoog, op naar volgende wedstrijd' 4

  Foto's Wicher Folkers, Wilma Koops en Luc Boerman. Meer foto's op www.facebook.com/cvvachilles