• IN DE SCHIJNWERPERS | In deze rubriek besteden we wekelijks aandacht aan één van onze leden. Deze week: Jim Goverts van Achilles 1. Hij speelde afgelopen zaterdag met zijn ploeg uit bij PW (0-1).

  Ha Jim, hoe kijk je terug op de wedstrijd van zaterdag?
  "We begonnen zeer goed, we scoorden in minuut 7 gelijk de 1-0. Het is lekker om een wedstrijd zo te beginnen. De tweede helft gingen we meer in de achteruit en speelden we te veel de lange bal. Ook maakten we de verkeurde keuzes bij de kansen die we kregen. Als je kijkt naar de gehavende selectie van zaterdag en naar het veld, dan ben ik blij met het resultaat."

  Voor de derde week op rij stond je in de basis. Hoe voelt dat?
  "Het is fijn om minuten te krijgen. Aan het begin van het seizoen kreeg ik m’n minuten op de linksmidpositie en nu 3 weken achter elkaar op de midmidpositie. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om op die positie te spelen. Ik denk dat ik als midmid meer mijn spel kan spelen, vooral met een ervaren speler ernaast die mij kan coachen waar het moet. Ik denk dat ik met mijn rust aan de bal wel meer voetbal kan brengen op het middenveld."

  Merk je dat je spel er op vooruit is gegaan?
  "Ja, ik denk dat ik nu meer de duels aan durf te gaan. Ook door meer wedstrijdritme kun je de duels beter inschatten, waardoor je ook weet hoe je het duel aan moet gaan. We hebben dit seizoen veel progressie gemaakt, we staan achterin goed en kreigen weinig goals tegen. Wel denk ik persoonlijk dat we meer moeten gaan voetballen om zo ook meer kansen te creëren. Ook moeten we beter omgaan met de kansen die we krijgen. Als we dit gaan doen denk ik dat we het ons zelf makkelijker maken."

  Wat verwacht je nog van het seizoen?
  "Ik denk dat we met de groep het seizoen goed af kunnen sluiten en zeker de komende 2 wedstrijden moeten winnen. Persoonlijk wil ik de komende weken zoveel mogelijk minuten maken en belangrijk zijn in het team en hopelijk een keer een goaltje mee pikken. Na een onterecht afgekeurde goal tegen Aramea en een onterecht afgekeurde goal tegen SVV, hoop ik deze 2 goals alsnog te maken dit seizoen"

  Vanavond spelen jullie thuis tegen Sportclub Enschede. Wat verwacht je van die wedstrijd?
  "We zijn we zeker niet kansloos. Ik denk dat wij, met de vorm waar we nu in zitten, deze wedstrijd gewoon moeten winnen."

  De wedstrijd Achilles 1 - Sportclub Enschede 1 op ons complex begint vanavond om 19.30 uur. Graag tot vanavond!