• Achilles / EMOS JO17-2 schrijft historie!

  1 dec 2018 Timo Oving

 • KAMPIOEN | Zaterdag 01-12 is een heuglijke dag gebleken voor het samengestelde team JO17-2 van CVV Achilles en RKSV EMOS. Dit team, dat getraind wordt door trainer Rick en assistent trainer Erwin, kon namelijk als eerste samengestelde jongens team van Achilles en EMOS kampioen worden.

  JO17-2 stond voor de wedstrijd 1 punt voor op directe concurrent LSV, dus JO17-1 was bij winst vandaag verzekerd van het kampioenschap.

  Ontbijt

  Om 11.00 uur ‘s ochtends begon het team met een gezamenlijk ontbijt in de gezellige kantine van EMOS. Assistent-trainer Erwin schoof iets later aan vanwege verplichtingen met zijn JO11-4 team, dat overigens won tegen Berghuizen. De stemming zat er goed in en zo konden de spelers met een goed gevulde maag en goede zin de kleedkamer opzoeken.

  3-2 rust
  Die goede sfeer vertaalde zich ook op het veld. Enigszins gespannen begonnen de 11 jongens aan deze belangrijke wedstrijd tegen Quick ‘20 uit Oldenzaal. Keken de jongens nog eerst tegen een achterstand aan van 1-2, na de rode kaart voor Quick'20 kantelde de wedstrijd in het voordeel van Achilles/EMOS, toen de bezoekers met een man minder moesten spelen. Zo gingen de spelers met 3-2 de rust in, in het voordeel van ST Achilles/EMOS.

  Na rust bleef Achilles/EMOS sterk voetballen en vielen in een fysiek fel duel nog 2 doelpunten voor de thuisploeg. Eindstand na 90 minuten was een welverdiende 5-2 waarmee de JO17-2 kampioen is geworden van deze competitie helft!!!

  Uiteraard werd dit luidkeels gevierd op het veld en al gauw schalde de "We are the champions" van Queen uit de kleedkamers.

  Het feest werd daarna voortgezet in de bestuurskamer, waar de nieuwbakken kampioenen op versgebakken patat en sportdrank namens de vereniging én een tweede rondje namens de supportersvereniging van EMOS getrakteerd werden.

  Verder is uit betrouwbare bron vernomen dat het team vanavond nog een kampioensfeest gaat vieren bij de broers Sil en Kiet thuis.

  Namens beide verenigingen wensen wij de spelers en de staf van harte gefeliciteerd met dit dikverdiende kampioenschap!