• Jop Aarnink: diploma behaald, maar (nog) geen groot feest

  10 jun 2020 Wouter Reink
 • HOE GAAT HET MET? | Vandaag in deze rubriek: Jop Aarnink, speler van JO17-1. Hij behaalde vorige week zijn diploma, maar een groot feest zat er nog niet in.

  Jop, hoe gaat het met je?
  ''Het gaat erg goed met mij. Mijn tijd besteed ik vooral aan werk; ik werk bij de Albert Heijn en daarnaast werk ik bij het bedrijf van mijn vader.''

  Een paar weken geleden zijn de trainingen weer begonnen, kun je iets over de trainingen vertellen?
  ''Ja, we zijn weer begonnen met trainen. De trainingen waarbij we afstand moesten houden waren wel erg moeilijk. Op zich lukte het wel en zo leer je ook om op een andere manier te gaan spelen, dus is dat ook wel weer leuk. Sinds 1 juni mogen wij ook weer trainen zonder afstand te houden. Persoonlijk vind ik dat veel leuker, omdat je weer 1 op 1 acties aan kan gaan tijdens partijtjes.''

  Afgelopen donderdag kreeg je te horen dat je bent geslaagd, gefeliciteerd! Hoe zag deze dag eruit?
  ''Bedankt, ik werd donderdagochtend gebeld door mijn mentor en kreeg te horen dat ik ben geslaagd. ’s Middags ben ik naar Ermelo geweest om onze nieuwe puppy op te halen. Al met al was het een erg gezellige dag. Ik heb nog niet gevierd dat ik ben geslaagd, dat komt allemaal nog.''

  Je hebt de middelbare school nu afgerond, wat ga je volgend jaar doen?
  ''Ik ga volgend jaar de vooropleiding doen voor defensie. Dat heet ook wel VeVa (Veiligheid & Vakmanschap). Ik wil later binnen defensie aan de slag. Helaas kan ik niet door gaan met voetballen, omdat de VeVa een hele sportieve opleiding is. Ik hoop wel de contacten met mijn vrienden te behouden!''