• WInterview | De competities liggen stil en daardoor wordt er voorlopig nauwelijks gevoetbald. Toch is er genoeg te bespreken. Zoals terugblikken op de eerste competitiehelft en vooruitkijken naar de tweede seizoenshelft. We doen dat in de rubriek WInterview. Met deze week Julian Gort, speler van Achilles 1.

  Ha Julian, allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wil je je nog eens voorstellen aan onze leden en supporters?
  "Dankjewel! Ja, natuurlijk. Ik ben Julian Gort en ik ben vandaag dus jarig. Ik ben 29 jaar geworden. Ik voetbal sinds mijn 8ste ongeveer bij Achilles, ik begon toen in de F4. Daarna de gehele jeugd doorlopen en inmiddels speel ik alweer een aantal seizoenen in het eerste. Ik denk dat ik een fanatieke voetballer ben. Hardwerkend en een mannetjes putter. Van oudsher ben ik een verdediger, maar ik heb al op heel veel verschillende posities gestaan, vooral dit seizoen. Ik werk in Haaksbergen en sta daar voor de klas op een basisschool. Dat vind ik erg leuk om te doen!"

  Hoe kijk je terug op de eerste competitiehelft met Achilles 1?
  "We kunnen terugkijken op een prima seizoenshelft, denk ik. We zitten weer in een redelijk pittige competitie. Dus als je dan vijfde staat, dan doe je het gewoon prima. Voor mij is het een lekker seizoen. Ik heb denk ik overal gestaan, maar volgens mij ook overal best een steentje bij kunnen dragen. De laatste wedstrijden speelde ik centraal in de verdediging, altijd lekker! Vroeger heb ik daar vooral veel gestaan. Volgens mij is de trainer best tevreden. De laatste wedstrijden hebben we laten zien dat wij ook best kunnen voetballen. Wanneer er rust in het team zit, kunnen we best goed meedraaien. Het scheelt ook dat er een aantal creatieve jongens vanuit de jeugd meededen de afgelopen wedstrijden."

  Heb je genoten van de winterstop?
  "Ja, het was voor mij vakantie. Daarin heb ik vooral lekker uitgerust. Met mijn vriendin ben ik een paar dagen naar Maastricht geweest. Een mooie stad! Verder heb ik lekker rustig aan gedaan."

  Zaterdag 4 februari spelen jullie weer voor de competitie. Wat verwacht je eigenlijk van de rest van het seizoen?
  "De komende seizoenshelft moeten we laten zien dat de punten tegen ons lastig te halen zijn. Zo moeten we ook het veld opkomen. We kunnen als team veel bereiken door hard te werken en de wil te hebben om elke pot te winnen. Dat is voor ons soms nog wel een leerpunt. Persoonlijk heb ik weer veel zin in de tweede competitiehelft. De laatste wedstrijden gingen weer lekker, dus die lijn wil ik graag doortrekken."