• IN DE SCHIJNWERPERS | In deze rubriek besteden we wekelijks aandacht aan één van onze leden. Zodat we elkaar beter leren kennen en op de hoogte zijn van hoe het gaat. Zeker handig nu er geen publiek meer welkom is en we elkaar zo wellicht uit het zicht raken! Deze week: Kjell Lansink, sinds een aantal jaar speler van ons eerste elftal.

  Ha Kjell, stel je allereerst eens voor aan de leden en volgers die je nog niet zo goed kennen.
  "Hoi, ik ben Kjell Lansink, 21 jaar en doe de opleiding sport en bewegen op ROC. Ik voetbal al bij Achilles vanaf de F3. Daarna heb ik in F1, E3, E1, D1, C1, B1 en daarna een jaar in een gecombineerd A1-elftal met EMOS gespeeld. Na de A-jeugd ben ik via trainer Ben Jansen op m'n 17e bij het eerste gekomen. Eerst drie seizoenen met Kåre Becker als trainer en dit seizoen het eerste jaar met Benjamin Can. Hij zette mij zaterdag tegen Drienerlo voor het eerst op de rechtsbuitenpositie."

  Hoe was dat, om voor het eerst rechtsbuiten te staan?
  "Het was wel een beetje een verrassing, maar wel een erg leuke verrassing, omdat ik normaal rechtsback sta. Het was erg leuk om een keer wat anders te doen dan verdedigen."

  Ben je eerder aanvaller geweest?
  "Ja, maar dat is wel heel lang geleden. Ik denk dat de laatste keer in de D'tjes was. Toen stond ik nog wel eens in de spits. Maar daarna heb ik vooral op het middenveld gespeeld en bij de selectie ben ik eigenlijk alleen maar verdediger geweest."

  Hoe vond je dat het ging?
  "Voor de eerste keer ging het voor mijn gevoel erg goed. De eerste bal die ik raakte werd meteen een assist, dus dat was een erg goeie start. Later was het wel erg onwennig met het omschakelen, waardoor ik soms te laat was. Maar gelukkig maakte ik dat mindere gevoel goed met een tweede assist."

  Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
  "We begonnen erg goed en kwamen snel op 0-1. Helaas kwam Drienerlo nog in de eerste helft op 2-1 door ontzettende pech aan onze kant. Vlak voor rust maakten we nog wel de 2-2, maar de tweede helft kwamen we helaas niet meer tot kansen en werd Drienerlo beter. Daardoor hebben we helaas met 4-2 verloren."

  Hoe kijk je tot nu toe terug op de eerste competitiehelft met Achilles 1?
  "Toch een beetje teleurstellend, omdat we meerdere wedstrijden goed gevoetbald hebben, waar we uiteindelijk geen punten haalden. Dus we hadden best wat hoger kunnen staan op de ranglijst. En natuurlijk zijn we nu helemaal teleurgesteld door de nieuwe coronaregels, waardoor waarschijnlijk de competitie weer een tijd stil ligt."

  Laten we hopen dat er snel weer gevoetbald mag worden! Sta je trouwens de volgende wedstrijd weer rechtsbuiten? 😉
  "Haha, als het aan mij ligt wel! Ik vond het erg leuk."

  foto's Carina Lansink-Vrugteveen