• Deze week in de rubriek In de schijnwerpers: Maddox Agterbos van Achilles JO13-2. Vorige week kwam hij tijdens een oefenwedstrijd in actie met zijn ploeg tegen Schalke 04. Zaterdag speelde hij met JO13-2 de thuiswedstrijd tegen ATC'65 (2-2).

  Ha Maddox, zou je je nog even kort willen voorstellen?
  "Hallo, ik ben Maddox. Ik ben 12 jaar en woon in Enschede met mijn moeder en zusje. In mijn vrije tijd voetbal ik veel met vrienden op het veldje bij ons in de buurt. In juli 2020 ben ik bij de PFA gekomen en sinds vorig jaar ook bij Achilles. Ik speel in de verdediging of op het middenveld. Ik heb de overstap van Avanti Wilskracht naar Achilles gemaakt, omdat ik meer uitgedaagd wilde worden. Ook zijn de spelers in mijn team allemaal fanatiek en willen we het beste uit onszelf halen. Ik ga daarom altijd met veel plezier naar de trainingen."

  Je hebt een mooie week achter de rug! Met eerst de oefenwedstrijd bij Schalke 04. Hoe kijk je terug op dat duel?
  "Ik vond het leuk om tegen een ploeg als Schalke 04 te mogen spelen. In het eerste en vierde kwart hebben we het weggegeven, In het tweede en derde kwart waren wij wel beter vond ik. Zelf heb ik tegen Schalke nog een doelpunt gescoord. We misten onze vaste aanvallers. Als zij er wel waren, hadden we zeker kunnen winnen. Ik hoop op een revanche! De trainer van Schalke kwam na de wedstrijd naar mij toe en vertelde dat ik erg goed had gespeeld. Altijd leuk om te horen natuurlijk, helemaal tegen zo'n club."

  Zaterdag speelden jullie thuis tegen ATC'65 (2-2). Hoe kijk je terug op die wedstrijd?
  "De wedstrijd tegen ATC’65 vond ik geen goede wedstrijd. We stonden met 2-0 voor en gaven het naar mijn gevoel weg. Ons spel was rommelig, we stonden teveel op een kluitje en vonden elkaar niet goed genoeg. We hadden veel kansen, maar helaas gingen ze er niet in. Maar ja, ook zulke wedstrijden heb je ertussen. Daar leren we ook veel van."

  Wat verwacht je nog van de rest van het seizoen?
  "We zijn nu gefocust op aankomende zaterdag. Dan spelen we tegen Quick 20 de kampioenswedstrijd. Ook hebben we in juni nog drie hele leuke toernooien staan, daar heb ik ook veel zin in. We gaan volgend seizoen divisie spelen, daar kijk ik erg naar uit. Volgend seizoen dus weer nieuwe uitdagingen, mezelf blijven ontwikkelen en er weer een topseizoen van maken!"

  foto's Jasper Blaauw