• MAKATO wederom groot succes!

  22 jun 2019 Timo Oving
 • Afgelopen vrijdag was de tweede editie van het CVV Achilles Makato-toernooi. Maar liefst vijftien 35plus-teams namen deel aan het evenement. ATC'65 (foto boven) kroonde zich uiteindelijk tot winnaar, waarna een gezellige derde helft volgde.
   
  De wedstrijden werden afgelegd door middel van poulewedstrijden. De winnaars van de poules plaatsten zich vervolgens voor een bijzondere finale. De winnaar werd namelijk niet op het veld bepaald, maar op de bierfiets. ATC'65 zette daarop de beste tijd neer en ontving uit handen van Achilles-voorzitter Han Deuzeman de wisselbeker.

  Zanger Maikel ten Voorde sloot de avond af met een liveoptreden en tijdens het toernooi trad dweilorkest Oosterbloaskapel op. Het bleef nog lang gezellig in de Achilleskantine. Mede door de inzet van vele vrijwilligers, waaronder barpersoneel en scheidsrechters, werd het weer een geslaagde avond!
   
  Verdubbeling seniorenteams
  "Dat senioren belangrijk zijn voor een voetbalclub, is vrijdagavond wel weer gebleken'', zegt voorzitter en initiatiefnemer Han Deuzeman. ''Het aantal 35 plus-teams op het toernooi is met vijftig procent gestegen en dat is een prachtige ontwikkeling. Dit past ook precies bij de ontwikkeling van Achilles, waar het aantal seniorenteams voor komend seizoen verdubbeld is.''
   
  Belangrijke factor
  Het 35 plus-voetbal is een belangrijke factor geworden binnen het voetbal, weet ook onze voorzitter. ''Het is mooi om te zien dat veel leden de club trouw blijven als prestatievoetbal geen prioriteit meer heeft. Die clubbinding maakt Achilles niet alleen tot één grote familie, maar ook tot een gezonde en bruisende vereniging.''
   
  Het Makato-toernooi in beeld:
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Dit bericht bekijken op Instagram

  ⚽🏆 MAKATO #makatotoernooi 🍻🍻

  Een bericht gedeeld door CVV Achilles Enschede (@cvvachilles) op 22 Jun 2019 om 12:29 (PDT)

   
   
   
  Dit bericht bekijken op Instagram

  🍺🚲 @karebecker vs. @trappatoni_ #bierfiets #makato #makatotoernooi ⚽❤️💛

  Een bericht gedeeld door CVV Achilles Enschede (@cvvachilles) op 21 Jun 2019 om 11:52 (PDT)