• Even voorstellen: keeper Michiel Wietsma (17)

  4 okt 2019 Editor
 • INTERVIEW | Michiel Wietsma zit sinds dit seizoen vast bij de eerste selectie. In aanloop naar de wedstrijd van zaterdag stelde Kjell Lansink van het mediateam de talentvolle doelman een aantal vragen.

  Wil je jezelf eerst even voorstellen?
  "Ik ben Michiel Wietsma, 17 jaar en ik ben keeper bij het eerste elftal van C.V.V. Achilles Enschede. Ik zit in 6 vwo op het Bonhoeffer College Bruggerstraat en hoop dit jaar mijn diploma te halen. Ik werk bij de Jumbo op Zuid als vakkenvuller en daarvoor was ik trainer, keeperstrainer van de jeugd bij Achilles en EMOS."

  Hoe kijk je terug op de afgelopen weken?
  "We hebben een intensieve voorbereiding gedraaid met veel wedstrijden en intensieve trainingen. Dit was ook mogelijk doordat Achilles sinds jaren weer twee selectie-elftallen op de mat heeft gebracht. De voorbereiding ging nou niet altijd gepaard met goed voetbal, maar we moesten eerst fit worden. Naarmate we fitter werden, merkte je al wel dat het voetballend steeds beter ging en dat iedereen de neuzen dezelfde kant op heeft staan."

  Hoe is het om als jonge speler al bij het eerste te zitten?
  "Ik maakte mijn debuut op 15-jarige leeftijd en ben vorig jaar vanaf de winterstop aangesloten op de donderdagtraining van het eerste elftal. Dit is voor mij erg goed geweest voor mijn ontwikkeling, want alles gaat een tandje sneller en ze zijn harder voor je dan in de jeugd. Ik had nu ook niet gestaan waar ik nu sta zonder die ervaring van de trainingen en de oefenwedstrijden van vorig jaar. Natuurlijk is het even wennen om in een team te komen waarin bijna iedereen minimaal 5 jaar ouder is dan jij, maar ik ben goed opgevangen en ik heb het erg naar mijn zin."

  Wat zijn je ambities?
  "Ik moet me op dit moment vooral bezighouden om elke week een goed niveau te laten zien en bepaalde dingen van mijn spel nog te verbeteren. Uiteindelijk wil ik natuurlijk een zo goed mogelijke keeper worden. Ik hoop ook dat we het goed gaan doen dit jaar met het team en ik denk ook dat het er zeker in zit. Misschien wel een periodetitel?"

  Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Rigtersbleek?
  "Rigtersbleek-uit is altijd een lastige wedstrijd en dat zal dit keer niet anders zijn. We hebben in de voorbereiding al tegen ze gespeeld en dat was een redelijk gelijkopgaande pot. Dus ik denk dat wanneer wij ons niveau halen, de drie punten mee naar huis gaan."

  De wedstrijd van zaterdag bij Rigtersbleek begint om 15.30 uur.