• MO19 speelde afgelopen zaterdag in de hoofdklasse voor het eerst tegen Be Quick '28. De meiden hadden al wat blessureleed voor aanvang van de wedstrijd, maar ook tijdens de wedstrijd moesten er helaas 2 meiden het veld verlaten. Speelster Judith doet verslag.

  Door: Judith Klaaskate

  MO19 | verliezen van Be Quick`28 8 MO19 | verliezen van Be Quick`28 6

  Welk shirt
  Dit keer stond de wedstrijd tegen Be Quick’28 op het programma. Deze tegenstander hebben wij nog niet eerder getroffen dus moesten we het doen met de eerdere uitslagen van Be Quick. Voordat we over de wedstrijdtactieken konden nadenken deed zich het eerste probleem al voor; in welk shirt moesten we nu toch spelen, want onze tegenstanders spelen ook in het rood en we kunnen dus niet in ons rode T-shirt voetballen. Na flink wat gediscussieer zijn we uiteindelijk uitgekomen bij blauwe shirts.

  MO19 | verliezen van Be Quick`28 5
  MO19 | verliezen van Be Quick`28
  De opstelling
  Het eerste probleem is opgelost nu het volgende. Na onze vorige wedstrijd, die met 1-0 werd gewonnen, zijn Bo en Estelle beiden geblesseerd uitgevallen. Ze konden deze wedstrijd dus niet meedoen evenals Lesley die ziek is (Pfeiffer). De opstelling ziet er dus ook deze keer weer anders uit dan anders. De opstelling is als volgt: Britt op goal, de verdediging bestond dit keer van links naar rechts uit Maaike, Alene, Judith en Femke.  Het middenveld werd bezet door Lieke, Manon, Noah en Sanne en de voorhoede door Kübra en Manuela.

  MO19 | verliezen van Be Quick`28 4
  MO19 | verliezen van Be Quick`28 2
  De eerste helft
  De aftrap is voor ons en de eerste drie minuten begonnen we meteen goed fel. Er werd een goede aanval op gang gezet, Manon gaf een mooie pass op Manuela, Manuela draaide mooi weg van de tegenstander en zette de bal voor op Kübra die de bal aan nam en schoot maar helaas net naast. Onze tegenstander werd na deze goede actie meteen een stuk feller en speelde aan één stuk door richting onze goal. Hier mochten ze in de vijfde minuut een corner nemen en raak was het. Met een goede kopbal werd de score door Be Quick geopend met de 0-1. Het volgende half uur werd het spel er niet beter op maar werden er nog wel steeds kansen gecreëerd door beide ploegen. Zo mocht Kübra nog een vrij trap nemen net buiten de zestien. Deze schoot ze mooi richting de korte hoek maar werd gestopt door de keepster. De actie die hierop volgde was voor Be Quick die meteen van de mogelijkheid profiteerde en zo stond het scorebord na 14 minuten op 0-2. We gaven niet op en creëerden een nieuwe kans. Lieke gaf een mooie steekpass op Manuela die de keepster voorbij speelde maar het helaas net niet voor elkaar kreeg om de bal in het doel te schuiven. Be Quick bleef ook goed druk uitoefenen op ons en kwam op een 0-3 voorsprong in de 22ste minuut. Helaas moest Sanne het veld in de 25ste minuut verlaten met een blessure en werd ze gewisseld voor Iris. Nadat de 0-3 was gevallen namen wij het initiatief weer over. Er kwam een mooie crosspass van Iris op Lieke, Lieke zette de bal voor op Kübra die de bal zo kon intikken en zo stond de 1-3 op het scorebord. Meteen hierop volgde een nieuwe aanval. Manuela gaf een goede pass tussendoor en Kübra kon de bal opnieuw zo binnen tikken en was de 2-3 een feit. In de 40ste minuut komt er een hoge bal, Judith en de tegenstander springen beiden in de lucht om de bal te koppen maar bij de landing ging het mis. Judith verdraaide/ klapte dubbel met haar knie en moest het veld verlaten.

  MO19 | verliezen van Be Quick`28 3

  MO19 | verliezen van Be Quick`28 1
  De tweede helft
  In de rust vinden er verschillende wissels plaats en worden de goede en de minder goede dingen besproken. (vanaf dit moment ben ik, Judith, er zelf niet meer bij omdat ik naar het ziekenhuis moest, daar bleek dat ze waarschijnlijk haar kniebanden heeft verrekt of gescheurd) In de tweede helft viel al gauw de 2-4 voor Be Quick. Britt hield ons nog een tijdje overeind met een paar goede reddingen maar het mocht niet baten want ook de 2-5 viel uiteindelijk voor Be Quick. De drie punten gingen mee naar Zwolle en wij hebben weer wat om op te trainen.

  De volgende wedstrijd is zaterdag 14 april uit tegen Bon Boys om 14:30