• Achilles JO16-1 heeft de smaak te pakken in de vijfde divisie. Afgelopen zaterdag boekte het alweer de vierde overwinning op rij en zo blijft de ploeg in de race om het kampioenschap. Aanvoerder Okan Ciftci is blij met de mooie serie. Hij hoopt de positieve lijn komende zaterdag door te trekken, als zijn ploeg op bezoek gaat bij concurrent en huidig koploper Zeeburgia. Okan vertelt het in de rubriek Interview.

  Ha Okan, stel jezelf allereerst nog eens voor...
  "Ik ben Okan Ciftci, ik ben 16 jaar en woon in Enschede met mijn ouders, broer en broertje. Momenteel ga ik ook nog naar school. Ik zit in 4 havo en focus me veel op school. Ik voetbalde sinds mijn 6de bij Rigtersbleek, voordat ik vorig seizoen de stap naar Achilles maakte. Daarvoor trainde ik ook al bij de Academy. Ik heb ervoor gekozen om naar Achilles/PFA te gaan, omdat hier het niveau hoger ligt en ik me hier beter kan ontwikkelen. Ik ben een speler die je zowel op centraal achterin of linksachter kan zetten. Ik probeer altijd al na te denken wat de volgende stap gaat worden en ik houd er ook van om de duels aan te gaan."

  Afgelopen zaterdag wonnen jullie met Onder 16 de vierde wedstrijd op rij. Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
  "We speelden wel een goede wedstrijd in de eerste helft hadden we veel kansen alleen ging er helaas niks in. Achterin stonden we goed waardoor we de hele wedstrijd geen 1 schot tegen op goal hebben gehad. In de tweede helft kwamen we richting het einde met de verdiende 1-0. We veroverden veel ballen op hun helft in de eerste helft daar had ik zelf ook een rol bij."

  Hoe kijk je verder naar de ontwikkelingen van jullie team?
  "Tijdens de winterstop kregen we helaas te horen dat Roy van ons afscheid nam. Gelukkig kenden we de nieuwe trainers al, dus daar hoefden we niet aan te wennen. Vorige seizoen hadden we ze ook al gehad een paar keer. Ik merk dat we nu beter voetballen dan in het begin van het seizoen. Er is wel een verbeterpunt en dat is dat we meer goals moeten maken en efficiƫnter moeten worden op de helft van de tegenstanders."

  Komende zaterdag gaan jullie naar de koploper, Zeeburgia. Wat verwacht je van die wedstrijd en van de rest van het seizoen?
  "Ik verwacht een goede tegenstander, dat het een ploeg is die net als wij wil voetballen. Ik verwacht dat wij een hele grote kans maken op de winst. Als we winnen, maken we een grote stap richting het kampioenschap. Ik hoop vooral dat we aan het eind van het seizoen ons als team goed hebben ontwikkeld.. Dat kan gebeuren als we de lijn doortrekken van de afgelopen weken. Als we daarnaast ook nog kampioen kunnen worden zal het helemaal geslaagd zijn."