• Achilles 1: dubbel gevoel na 1-0 verlies bij PW

  8 apr 2019 Timo Oving
 • TERUGBLIK | Achilles 1 had afgelopen zaterdag voor een stunt kunnen zorgen door bij periodekampioen PW punten af te snoepen. Hoewel Achilles tot het eind hoop had op een gelijkspel, stapte ons vlaggenschip toch echt als verliezer van het veld: 1-0.

  In de eerste helft kreeg PW al meteen een aantal grote kansen, waaronder een schot tegen de paal. Aan de andere kant raakte Achilles de lat. De ploeg van trainers Kåre en Eldo legde op sportpark De Tiemeister een hoop vechtlust op de mat. Met een beetje meer geluk ging Achilles met een 0-0 stand de rust in. PW schoot echter vlak voor de pauze alsnog de 1-0 binnen. Een zwabberend schot van rond de middellijn belandde achter doelman Richard.

  Thijs Bos in het doel
  Diezelfde Richard raakte na rust geblesseerd, waardoor Thijs Bos zijn handschoenen weer eens mocht aantrekken. Hij hield persoonlijk de nul, mede door een goede redding bij een één-op-één-situatie en een gelukkig balletje op de paal, maar Thijs kon daarmee de nipte nederlaag niet voorkomen. Ook met invallers Jesper en Tim bracht Achilles aanvallend veel te weinig om PW pijn te kunnen doen.

  ATC'65
  Ondanks de nederlaag blijft Achilles de nummer acht van de vierde klasse F. Komende zaterdag komt nummer drie ATC'65 bij ons op bezoek. Bij winst is er nog hoop op de derde periode. Aanvang 14.30 uur.

  foto's Carina Lansink-Vrugteveen en Timo Oving