• Interview | Keeper en aanvoerder Sem ter Meer speelde zaterdag met Achilles JO14-1 de eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie. Op eigen veld was Achilles met 5-0 te sterk voor ACV uit Assen. In de rubriek Interview blikken we met Sem nog eens terug op dat duel. Ook kijken we vooruit.

  Sem, zou je je nog eens willen voorstellen?
  "Hoi, ik ben Sem en ik ben net 13 jaar geworden. Ik keep al sinds mijn vijfde. Ik begon bij Victoria'28. Daar heb ik een paar jaar gekeept. Ook heb ik twee keer stage mogen lopen bij zowel FC Twente als Go Ahead Eagles. Daarna maakte ik de overstap naar Achilles en PFA. Ik heb de overstap gemaakt, omdat ik hier op een hoger niveau kan spelen en trainen. Ik ben een meevoetballende keeper, maar op de lijn ben ik het beste. Ik ga naar school, sinds dit jaar naar Het Stedelijk Lyceum Zuid, eerste klas havo/vwo. En mijn hobby’s zijn met mijn vrienden chillen en voetballen."

  Afgelopen zaterdag hield je weer eens de nul. Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
  "Ik vond dat het zaterdag heel goed ging. Sommige momenten konden ook beter. We stonden er zaterdag als team. We gaven niet op, we bleven strijden. We hielpen elkaar als dingen niet goed gingen en we complimenteerden elkaar als we goede dingen hadden gedaan."

  Voor de winterstop had je een belangrijke rol in jullie bekerwedstrijd. Kun je daar nog iets over vertellen?
  "Ja, we moesten tegen De Treffers. Het was een op-en-neer-wedstrijdje. We hadden veel kansen die we net niet afmaakten. En dat zorgde ervoor dat we penalty's moesten nemen. Ik had wel eens een penalty of twee gepakt, maar nog nooit drie. Dus dat was een heerlijk gevoel!"

  De tweede overwinning in de tweede divisie is nu binnen. Wat verwacht je van de rest van het seizoen?
  "Ik hoop natuurlijk dat we dit seizoen weer kampioen gaan worden. Zelf hoop ik ook grote stappen te maken. Daarom train ik nu op de dinsdag ook met de Onder 16 mee, om zo mijn niveau nog meer te ontwikkelen. En ik heb op de vrijdag privé training van mijn keeperstrainer Melvin."

  Zaterdag spelen jullie opnieuw thuis, dan tegen IJsselmeervogels. Wat verwacht je van dat duel?
  "Ik verwacht dat we hetzelfde gaan doen als tegen ACV. Dat we gaan strijden, niet opgeven en elkaar helpen om de overwinning binnen te halen!"

  Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd tussen Achilles JO14-1 en ACV JO14-1: