• #ZAT4G | Wat was het spannend afgelopen dinsdagavond. De slotfase van de wedstrijd Achilles 1 tegen Sportclub Enschede. Heel even leek de ploeg van trainer Benjamin Can de drie punten weg te geven, maar toen was daar in blessuretijd Julian Gort met de verlossende 2-1. Hij kopte Achilles 1 naar de zevende zege van het seizoen en daarmee naar 23 punten.

Trainer Benjamin Can had tegen de Diekmanclub genoeg te kiezen. De selectie was bijna compleet en daardoor begon een aantal gebruikelijke basisspelers op de bank. Daarnaast stond Frank Hobbelink weer eens onder de lat. Hij verving Michiel Wietsma, die verplichtingen in Groningen had.

Net als in de uitwedstrijden bij Juliana'32 en PW kwam Achilles al vroeg op voorsprong. Aanvoerder Joost Altena kopte een vrije trap van Tijmen Beumer tegen de touwen: 1-0. Na die openingstreffer was het duel vooral heel spannend. Het niveau van de wedstrijd was niet best. Na rust kwam er wat leven in de brouwerij toen Sportclub Enschede direct rood kreeg, vanwege het duwen van de scheidsrechter. Maar ook tegen tien man had Achilles het moeilijk. Door een ongelukkig eigen doelpunt van Tom van den Engel werd het twee minuten voor tijd zelfs 1-1. De teleurstelling en frustratie bij die goal was groot aan de kant van Achilles, maar gelukkig bleef de ploeg van trainer Benjamin Can strijden tot het eindsignaal en herpakte het zich via een hoekschop. Youri Verveld gaf de bal voor, waarna Julian Gort met zijn hoofd de bal keurig in de winkelhaak werkte. Het resultaat: enorme ontlading en alsnog 3 punten!

"Wat een ontlading, hè", zei trainer Benjamin Can na afloop. "Natuurlijk ben ik blij met de drie punten, maar als trainer ben ik ook kritisch. Ik weet heel goed dat het spel niet om aan te zien was. Zelfs tegen tien man hadden we het lastig. Dat mag niet gebeuren. Desondanks maakten de drie punten natuurlijk veel goed."