• Achilles 1 houdt lang hoop, maar Sportlust wint: 2-4

  15 okt 2019 Timo Oving
 • TERUGBLIK | Achilles 1 hoopte zaterdag in de slotfase op een stunt toen het tien minuten voor tijd nog 2-2 stond. Helaas voor ons vlaggenschip liep titelkandidaat Sportlust Glanerbrug vlak voor tijd alsnog uit en stond Achilles voor de tweede week op rij met lege handen.

  Sportlust trad op ons sportpark voor het eerst aan in een fraai nieuw tenue. Rudolf Oostindie opende tegen de oranjehemden al vroeg de score. Even later trok Sportlust de stand gelijk vanaf de stip: 1-1. Dat was tevens de ruststand.

  Hoewel het kort na rust 1-2 werd, bleef Achilles lange tijd in de wedstrijd. Job ter Horst maakte er zelfs 2-2 van. Achilles rook kansen en kreeg die ook. Maar Sportlust was aan de andere kant ook zeer gevaarlijk.

  Toen Frank ter Horst al snel na zijn invalbeurt rood kreeg voor natrappen, werd het voor Achilles steeds zwaarder om overeind te blijven. Sportlust zorgde zeven minuten voor tijd voor de 2-3 en in de slotminuut werd het zelfs nog 2-4.

  CVV Achilles - Sportlust Glanerbrug 2-4 (1-1).
  Scoreverloop: Rudolf Oostindie 1-0, Nigel Priekaar 1-1 (pen.), Dehly Narwold 1-2, Job ter Horst 2-2, Nick Zwiers 2-3, Dehly Narwold 2-4.

  foto's Wicher Folkers en Carina Lansink-Vrugteveen