• #ZAT4G | Verdedigend ziet het er bij Achilles 1 steeds beter uit. Ook bij Sportlust stond het zaterdag achterin prima. Maar als je zelf niet scoort, weet je dat het steeds lastiger wordt om het achterin dicht te houden. Dat bleek vorige week al tegen PW (0-1) en afgelopen zaterdag herhaalde dit zich in Glanerbrug: 2-0.

  Vooraf tekende Achilles voor een gelijkspel, maar gedurende de wedstrijd was er al snel het geloof dat er meer in zat, aangezien Sportlust weinig goeds liet zien. Toch kon ook Achilles geen potten breken. De 0-0 ruststand was dan ook meer dan terecht. In de tweede helft kreeg Achilles de bal meer voor het doel en was er hoop op een openingstreffer. Echter viel, net als tegen PW, diep in de tweede helft een tegentreffer. De thuisploeg kreeg een strafschop en de aanvoerder van de Glanerbruggers deed wat ie moest doen: 1-0.

  Het hoogst haalbare leek daardoor alsnog een gelijkspel. Aan de vechtlust lag het niet, maar het scorend vermogen ontbrak opnieuw bij Achilles en deed ons zo wederom de das om. Pas in de slotminuut viel de beslissende 2-0. Daarmee was de uitslag ietwat vertekend, maar het verhaal was wel weer hetzelfde: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het.

  Benjamin Can: "Ik zag het elftal vandaag echt strijden, de jongens wilden een punt pakken. Natuurlijk stap je met nul punten van het veld, maar het glas is vandaag zeker half vol. Af en toe heb ik mooie momenten gezien, daar kunnen we mee verder. "

  Sportlust Glanerbrug 1 - Achilles 1 2-0 (0-0).

  Opstelling Achilles 1: Michiel Wietsma, Kjell Lansink (Baran Kinaci), Joost Altena, Bart Reinds, Tom van den Engel, Mark de Jong, Thijn Vrugteveen, Tijmen Beumer, Julian Gort, Russell Manuel (Jim Goverts), Umut Özer (Stijn Kremers).

  foto's Carina Lansink-Vrugteveen