• STUNTEN | Een schitterend affiche komende zaterdag voor ons eerste elftal: Achilles 1 kan namelijk een prijs pakken! De tweede periodetitel. Achilles heeft nog 3 punten nodig om deze prijs op eigen kracht binnen te slepen. Er wacht echter wel een loodzware klus: de grote favoriet voor het kampioenschap komt op bezoek: SV Losser. In aanloop naar deze 'finale' blikken we vooruit met trainer Benjamin Can.

  Ha Benjamin, eerst nog even over vorige week: een 3-2 zege bij Sportclub Enschede. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?
  "Vooraf werden we geconfronteerd met het feit dat er slechts 11 spelers beschikbaar waren, vanwege blessures en vakanties. Maar gelukkig waren Rogier Beumer en Bram Egberink, twee oudgedienden, bereid ons uit de brand te helpen. Met dat in ons achterhoofd waren we heel blij met de overwinning. We hadden veel de bal, speelden redelijk en kwamen op 0-3. Een smetje was wel dat we twee tegentreffers kregen op het eind."

  Begin dit seizoen voetbalde je zelf nog af en toe. Zit dat er niet meer in?
  "Dat ik meevoetbalde was meer uit nood. Helaas liep ik thuis tegen Drienerlo een vervelende blessure op en ben ik in het gips gezet. Het gips is nu gelukkig weg. Ik kan me nu weer wat makkelijker bewegen als trainer. Maar zelf voetballen, dat gaan we niet meer doen. Dat laat ik lekker aan de jongens over."

 • Zaterdag is misschien wel dé wedstrijd van het seizoen: thuis tegen SV Losser. Bij winst hebben jullie gewoon een prijs! Wat verwacht je van de wedstrijd?
  "Zaterdag spelen we inderdaad om de tweede periode. Een luxe voor Achilles. Het is een mooie beloning voor de goede weg die we zijn ingeslagen. Maar het hoofddoel blijft voor ons het behalen van een plek bij de eerste 6 en daarmee handhaving. En dat gaat nog een moeilijk karwei worden, gelet op het aankomende programma: we spelen deze maand tegen de nummers 1, 2 en 3 van de ranglijst. Gelukkig hebben we de afgelopen wedstrijden een prachtige reeks neergezet. We mogen dan ook blij en trots zijn met de plek waar we nu staan. Als het ons lukt om bij de top 6 te eindigen, mag je echt spreken van een topprestatie. Wat zaterdag betreft: finales speel je om te winnen, zo gaan we de wedstrijd ook in. Dat het tegen koploper SV Losser is, maakt het extra mooi. We hebben niks te verliezen en hopen natuurlijk op een megastunt. En winnen we niet? Dan is dat zeker geen schande."

  Achilles heeft nog 3 punten nodig om op eigen kracht de tweede periodetitel binnen te slepen. SV Losser won de eerste periodetitel en doet daardoor niet mee voor de tweede. Wint Achilles zaterdag niet, dan is de kans groot dat FC Berghuizen de tweede periode pakt. Die ploeg heeft namelijk een beter doelsaldo dan Achilles en speelt zaterdag thuis tegen het laaggeklasseerde PW.

  Uiteraard hopen we dat Achilles voor een stunt kan zorgen. We hopen zaterdag op zoveel mogelijk toeschouwers. Om samen Achilles naar de overwinning te schreeuwen!

 • Achilles 1 - SV Losser 1

  Volgende wedstrijd

  Competitie

  Achilles E 1

  VS

  FC Berghuizen 1

  25 maart 202315:00 uur
  Sportpark cvv Achilles E veld 1 - Kunstgras

  dag

  uur

  min

  sec
 • Huidige stand in tweede periode
  PositieTeamGSVTPT
  1Achilles E 1619616
  2S.V. Losser 1629415
  3FC Berghuizen 1620514
  4Drienerlo 1615712
  5GVV Eilermark 16171510
  6Sportlust Glanerbrug 16859
  7Juliana '32 1614107
  8EFC PW 1885 16596
  9SVV '91 169316
  10EMOS 165145
  11SC Enschede 165291
  12FC Aramea 165160