•

TERUGBLIK | Afgelopen zaterdag wist het combinatieteam EMOS / Achilles MO19 met moeite drie punten te pakken in de hoofdklasse. Estelle Witvoet doet verslag.

Eenmaal aangekomen op Achilles, stond er een goed verzorgd paasontbijt klaar. Hierdoor werden onze buikjes goed gevuld met vooral eieren. Na het ontbijt hebben we nog een pracht plaatje geschoten met onze sponsor Van Bruggen adviesgroep. Daarna was het tijd voor een wedstrijdbespreking. Zoals elke trainer dat doet werd er in de bespreking verteld wat er vandaag moest gebeuren namelijk: drie punten uit de wedstrijd slepen. Nadat we ons zelf allemaal een tenue aan hadden getrokken en de warming-up was gedaan, was het tijd om de wedstrijd te spelen.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 4

Opstelling (4-4-2)

Verdediging: Maaike, Sanne, Judith en Femke

Middenveld: Lieke, Manon, Estelle en Bo

Aanval: Noah en Kubra

Wissels: Lesley en Alene

Een wedstrijd thuis spelen voelt nu wel echt als thuis aangezien onze tegenstanders zich bevinden in onder andere IJsselmuiden, Zwolle, Hardenberg etc. Zo waren we een paar weken geleden op bezoek bij SJO JCHW in Zwolle. Hier wisten we met 3-5 te winnen. Afgelopen zaterdag hadden we er moeite mee om drie punten te pakken tegen SJO.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan bestuurslid Jelle Zijlstra van EMOS. Daarna gaf scheidsrechter Mink Toet het fluitsignaal en kon Noah aftrappen.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 6

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 2

In de eerste 30 minuten werd er slordig gevoetbald aan de kant van het combinatieteam. Na 15 minuten werd Bo gewisseld i.v.m. een knieblessure. Hiervoor in de plaats kwam Alene, die op haar vertrouwde positie (laatste man) kwam te spelen en Sanne doorschoof naar rechtshalf. Door niet nauwkeurig te voetballen gaven we de club uit Zwolle veel ruimte. SJO stond op het veld met een sterk middenveld, waar wij fysiek niet aan konden paren. Dit maakte het moeilijk om duels te winnen. In de 24e minuut werd er nog een wissel doorgevoerd. Lesley kwam voor Femke op de rechtsbackpositie te spelen. SJO wist door goede combinaties kansen te creëren. Gelukkig wisten ze deze kansen niet goed te benutten.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 7

In het laatste kwartier van de eerste helft wisten we eindelijk ons eigen spel te spelen. Met een paar mooie combinaties kwamen we dicht bij het doel van de tegenstander. Zo kwam Kubra net een teenlengte te kort om de bal erin te leggen, schoot Lieke slechts een paar centimeter naast en werden er een paar goede reddingen verricht door de keeper van SJO. Helaas mocht het niet zo zijn dat de bal uiteindelijk het net raakte. We gingen de rust met 0-0 in.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 8

In de kleedkamer vertelde onze trainer Harold dat het conditioneel een zware tweede helft zou worden, omdat de teams een gelijkwaardige wedstrijd spelen. Door Harolds woorden werd het duidelijk dat we in de tweede helft tot aan de laatste minuut moeten vechten voor een overwinning. Als team waren we bereid om daar dan ook alles aan te doen.

We begonnen de tweede helft sterk. We zetten veel druk op de tegenstander en maakten goede combinaties. Na een mooie combinatie op het middenveld in de 50e minuut, ontving Lieke de bal. Lieke gaf een magistrale bal op Kubra, die de bal goed aannam en de bal keurig in de rechterhoek schoot. De ontlading was groot, want dit doelpunt had het combinatieteam nodig.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 15

In de 70e minuut kwam Estelle in een duel ongelukkig neer op haar enkel, waardoor haar enkel dubbel klapte. Ze kon niet verder spelen, waardoor ze gewisseld werd met Femke. Die kwam op de linksbackpositie en Maaike schoof door naar het middenveld. Maaike kwam dichtbij haar eerste treffer van het seizoen. Ze wist een paar man voor bij te spelen waardoor ze ruimte creëerde om een schot te lossen, helaas belandde deze op de lat.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 13

In het laatste kwartier van de tweede helft gaven we het middenveld van SJO te veel ruimte waardoor ze een paar keer de kans kregen om de gelijkmaker te maken. Dat deed SJO in ons voordeel niet. Mede dankzij onze keeper Britt, die door een paar belangrijke reddingen de bal uit het doel wist te houden. Ook stonden onze centrale verdedigers (Alene en Judith) hun mannetje en wisten ze op belangrijke momenten de bal naar de andere kant te werken. SJO bleef veel druk zetten en zocht naar een doelpunt om minstens één punt mee te nemen naar Zwolle. Hierin slaagde de club uit Zwolle niet.

Achmos pakt drie punten voor thuispubliek! 17

In de laatste paar minuten van de wedstrijd toonden we karakter, door er alles aan te doen zodat SJO niet kon scoren. En dat beloonde ons met een overwinning. Het combinatieteam EMOS / Achilles MO19 slaagde erin om uit een moeizame wedstrijd drie punten te pakken.

Onze volgende wedstrijd is thuis om 12:00 uur tegen Be Quick’28 uit Zwolle.