• Achilles Vrouwen 1 speelde vorige week de thuiswedstrijd tegen RKSV NEO. Vera Paardenkoper blikt nog eens terug aan de hand van een uitgebreid verslag.

  door Vera Paardenkoper

  Zaterdagochtend 11:30 uur stonden de dames van Achilles, fris, fruitig en een beetje brak, weer klaar voor de kantine. Nadat Maaike koffie over haar witte broekje had gegooid, was het tijd om de vergaderzaal in te gaan voor de voorbespreking. Hierbij heeft Joscha zijn plan de campagne gedeeld. In de basis stonden Kübra, Nadine, Manuela, Maaike, Amber, Eline, Manon, Margé, Estelle, Noah en Maayke. Op aanvraag is Amber in de verdediging geplaatst, zodat er gekeken kon worden of dit voor herhaling vatbaar zou zijn.

  Om 12:48 uur klonk het startsignaal. De dames van Achilles zetten gelijk druk en de toon van de wedstrijd was gezet. Helaas kreeg Noah al snel last van haar knie, waardoor zij niet verder kon en er snel iets bedacht moest worden. Miriam kwam erin bij de verdediging en Amber ging weer naar voren.

  Estelle maakte het al snel spannend en de frustratie bij NEO (en hun ellebogen) was gelijk aanwezig. Vanwege de warmte was er na 22 minuten een korte drinkpauze.

  Om 13:17 uur loonde het geduld. Met een mooie opbouw en voorzet kopte Margé daar de 1-0 het doel in! De agressie spatte er vanaf en wie de druk nog niet voelde deed dat aan het einde van de eerste helft wel. Om 13:31 uur zette NEO nog meer druk en maakte de 1-1. Dit was voor de eerste helft wel even genoeg en het rustsignaal klonk.

  In de rust werden alle frustraties en verbeterpunten kenbaar gemaakt en na het verzamelen van nieuwe moed en nieuwe kracht kon de tweede helft om 13:48 uur beginnen. NEO zette gelijk druk en brak door om in de 46ste minuut de 1-2 te maken. Met de hitte was het lastig, maar iedereen ging door. Ook NEO met hun kwaliteiten in vieze acties. Dat hield Achilles niet tegen, want na een paar minuten schoot Eline vanaf buiten het 16metergebied… 2-2!!! Iedereen ging door en is blijven vechten. Met de aanhoudende warmte was de drinkpauze een zeer aangename bijkomstigheid.

  Met nog een kwartier te gaan vonden de dames van NEO het een fantastisch idee om Eline voor een derde keer neer te halen. Drie keer is scheepsrecht (toch?), want deze actie van twee dames van NEO zorgde ervoor dat Eline wel van het veld is gegaan. Met al het getrek, geduw en het vasthouden hebben de dames van NEO er nog een doelpunt uit weten te halen. 2-3… Hierna kreeg een dame van NEO eindelijk een keer een gele kaart en hiermee mocht zij het veld uit. Als gevolg hierop kon hun coach zijn mond niet meer houden. Vanaf de warming-up was hij al negatief tegen zijn team, maar dit sloeg alles…

  De laatste minuten waren puur strijden en helaas konden de dames van Achilles de gelijkmaker niet meer maken. Zo eindigde deze wedstrijd met de stand 2-3 en werden de punten opnieuw voor de neus weggekaapt.

  Vanmiddag speelt Vrouwen 1 de uitwedstrijd bij koploper Achilles'12. Het duel in Hengelo begint om 14.00 uur.

  foto's Wicher Folkers