• Achilles 1 is in de vierde klasse G duidelijk aan het oogsten. De ploeg van trainer Benjamin Can boekte zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Aramea alweer de derde zege op rij (5-1). Ons vlaggenschip is bezig aan een prachtige serie. Al vijf wedstrijden is de roodgele formatie ongeslagen. Het puntenaantal staat al op 26 en stiekem hoopt trainer Benjamin Can dat dat er nog 30 gaan worden. Dat zou echt een enorme prestatie zijn en vooral een beloning voor de groei die de ploeg dit seizoen doormaakt.

  Net als in de uitwedstrijd bij Juliana'32 kon trainer Benjamin Can weer een beroep doen op Thijs Tekkelenburg. En net als bij Juliana'32 (en bij PW en thuis tegen Sportclub Enschede) was Achilles tegen FC Aramea al vroeg bij de les. Binnen 6 minuten stond het al 2-0. Stijn Kremers maakte de 1-0, Rogier Beumer zorgde vanaf de stip voor de tweede treffer.

  In het vervolg deed Aramea al snel wat terug (2-1), maar Achilles raakte niet van slag en scoorde direct daarna de 3-1 (eigen doelpunt). Niet veel later werd het zelfs binnen 23 minuten ook 4-1 (Rogier Beumer). Daarmee was de wedstrijd nog binnen het half uur lang en breed beslist.

  Na rust deed Max Kruithof, in een matige tweede helft, nog een duit in het zakje: 5-1. Achilles hoopte in de slotfase ook een zesde treffer te maken, maar die bleef helaas uit. Wel kwam er nog een rode kaart (tweede geel) voor FC Aramea, vanwege twee keer commentaar op de scheidsrechter. Al met al toch weer een prachtige overwinning, die eigenlijk al binnen een kwartier werd veiliggesteld.

  De zege op Aramea is alweer de achtste overwinning van het seizoen. De komende weken kan Achilles nog een plekje (of twee) stijgen op de ranglijst. Het speelt dan tegen de directe concurrenten Tubantia en Sportlust Glanerbrug. De laatste speelronde gaat Achilles op bezoek bij koploper Rigtersbleek. Die ploeg kroont zicht hoogstwaarschijnlijk volgende week al tot kampioen.

  Achilles 1 - FC Aramea 1 5-1 (4-1).
  3. Stijn Kremers 1-0
  6. Rogier Beumer 2-0 (pen.)
  14. FC Aramea 2-1
  16. Eigen doelpunt 3-1
  23. Rogier Beumer 4-1
  69. Max Kruithof 5-1

  Achilles 1: Michiel Wietsma, Baran Kinaci (57. Kjell Lansink), Joost Altena (46. Bart Reinds), Tijmen Beumer, Tom van den Engel (65. Thijn Vrugteveen), Julian Gort, Jim Goverts, Thijs Tekkelenburg, Youri Verveld, Stijn Kremers (72. Mark de Jong), Rogier Beumer (57. Max Kruithof).

  foto's Wicher Folkers