• Han Deuzeman geen voorzitter meer: 'Een raar gevoel'

  7 jul 2020 Timo Oving
 • VOORZITTER AF | Han Deuzeman is sinds vorige week voorzitter af. Na zes jaar komt er een einde aan zijn tijdperk als voorzitter van onze club. Ons bestuur zoekt nu naar een geschikte opvolger.

  Hoe het voelt dat hij geen voorzitter meer is? ''Heel raar'', vertelt Han aan journalist Erwin Waanders van de Tubantia. ''Ik ben er ingerold toen Bert Barneveld ermee stopte en heb daarna twee termijnen volgemaakt. Het was voor mij niet de vraag of ik ooit voorzitter zou worden, maar wanneer. Mijn opa is erevoorzitter van de club en ook mijn vader en oom hebben als penningmeester en voorzitter hun bijdrage aan Achilles geleverd."

  Welk gevoel er nu overheerst bij Han? "Toch wel een trots gevoel. Ik heb samen met mijn medebestuurders altijd het belang van Achilles voor ogen gehad. Ik ben druk geweest met de samenwerking met EMOS en vind het nog steeds jammer dat dat niet gelukt is. Het ging allemaal iets te snel, waardoor het niet zorgvuldig genoeg kon gaan. Dat is geen verwijt, maar een constatering. En dus hebben we met elkaar voor het belang van Achilles gekozen."

  Wat Han nu gaat doen? ''In elk geval niet stilzitten. Ik zal echt mijn gezicht nog vaak bij de club laten zien. Ik loop hier al van jongs af aan. In 2024 bestaan we 100 jaar en daar ga ik me voor inzetten om er een geweldig jubileum van te maken!''

  Zijn opvolger is er nog niet. ''We zoeken een man of vrouw met binding met de club of in elk geval met voetbal. Achilles is een 'ons-kent-onsclub' waar iedereen welkom is. De voorzitter staat tussen de leden en ziet besturen als het samen doen. Het is wel handig om een netwerk in Enschede te hebben, maar in het voetbal is dat een kwestie van tijd.''

  Het gehele interview is te lezen in de Tubantia van dinsdag 7 juli.