•  

   

  Vrouwen 1 speelde gisteren tegen hekkensluiter Drienerlo. Na de uitstekende overwinning van vorige week tegen de nummer 2 Enter Vooruit VR2 (4-1), leek deze wedstrijden niet al te moeilijk te worden. Trainer Joscha Lansink doet verslag.

  door Joscha Lansink

  Vandaag staat de wedstrijd tegen Drienerlo Vr2 op het programma, de hekkensluiter van de vijfde klasse. Na de heerlijke overwinning van vorige week tegen Enter Vooruit konden we vandaag maar één ding doen. Als trainer wil je er niet graag aan denken wat er kan gebeuren als je de ene week van (in principe) de koploper wint en de week erna tegen de onderste moet spelen en dan mogelijk kunt verliezen. Wat speelt er bij de dames? Gaat de gedachte rond van "dit doen we wel even"? Gelukkig niet. Het leuke voetbal van afgelopen week werd door getrokken naar vandaag. Daar waar vorige week Estelle Witvoet stond, mag vandaag Kubra Kubos haar plekje innemen op het veld . Ook is Alene Hooiveld weer van de partij. De rust die zij heeft, werkt door naar het hele team.
  De verrassing aan de linker kant is Daphne Bozua. Zij speelt op de back positie omdat Joelle Jaspers, Joline Blaak, Bertine Meertens-Verbart en Marleen Pouw niet inzetbaar waren. Joëlle is pas de tweede helft aanwezig.

  Winnen is de enige mogelijkheid
  We konden vandaag maar één ding doen en dat was winnen. Proberen om van het negatieve doelsaldo af te komen. Nou, dat is gelukt. Helaas voor Drienerlo VR2 zijn wij vandaag verder gegaan waar we vorige gebleven waren. Juist, met voetballen. Direct vanaf het begin gingen we vol in de aanval en proberen snel te scoren.
  Daar waar de trainer nog gauw een sanitaire stop moest maken, liepen de dames richting veld 3. De heren van het eerste elftal waren inmiddels begonnen aan hun uitdaging. Dat wat ik wilde, gebeurde op veld 1, alleen in negatieve zin. Binnen 25 seconden stonden ze daar met 1- 0 achter. De gedachte ging door mijn hoofd, als wij dat nou ook eens kunnen doen. Bij ons ging het fluitje ook, we zijn begonnen! Helaas duurde het langer dan 25 seconden. Toen mijn klokje op 1 minuut stond was daar de aanval over links, Kubra houdt de bal binnen en zet met links de bal voor en daar was onze 1-0. Amber Ringers komt voor haar tegenstander en drukt haar grote teen tegen de bal. Het ijs is gebroken. Een paar minuten later was er de koprol van Nadine Witvoet, penalty. Dan komt Trista Slot opdraven uiteraard.
  2-0. Dan komen de 10 minuten van Margé Bos, de 3-0 en 4-0 komen van haar voetjes. Hoeveel pijn ze had aan haar hak weet ik niet precies, maar ze moest vlak voor het begin nog even naar fysio en er moesten nog rode smarties naar binnen gewerkt worden. Had ze pijn? Ja. Hoeveel pijn, geen idee. Haar motto is: vandaag pijn en morgen zien we wel weer. De 5-0 was van Maayke Beumer, ik kan me niet herinneren dat ik haar ooit met links op goal heb zien schieten (in een wedstrijd dan hè). Ik ben blij dat ze het vandaag wel deed, met rechts aannemen en met links schieten op 1 vierkante meter. Ik zeg, duimpjes omhoog?. De 6-0 is van Kubra. Een verzorgt doelpuntje, vrij gespeeld in de 16 meter en doorlopen naar de keeper, rustig intikken, wetende dat hun keeper niet de sterkste is. Hierna werd het allemaal een beetje rommelig en pasten we ons aan aan het niveau van Drienerlo. Dit was niet de bedoeling natuurlijk.

  Rust
  Omdat het begon te regenen is er maar gefloten voor de rust. Gauw naar binnen dus. Angela Hobbelink begon te klagen dat ze het koud had. Trek er dan shirt bij aan, zei ik. Er van uitgaande dat het er de tweede helft niet warmer op wordt. Even duidelijk gemaakt dat we ons eigen spel weer moeten oppakken en door moeten gaan zoals het eerste half uur. Dat was duidelijk voor iedereen.

  Tweede helft
  De tweede helft begon en het leek erop dat Drienerlo in ieder geval niet wilde scoren vandaag. De beste speler aan hun kant stond nu in de goal. Het spel speelde zich weer op de helft van Drienerlo af en een zevende goal was dan ook aanstaande. De bal word de 16 meter in gespeeld, wordt terug gelegd op Daphne en met een mooie boogbal word de keeper verrast. 7-0. vervolgens even een gesprekje met Amber en met haar afgesproken dat zij gewisseld zou worden in verband met haar hamstring. Volgende week moet ze er ook weer staan en deze wedstrijd is toch al voor ons. Amber kennende geeft ze dan nog 1 keer alles om nog even een duit in het zakje te doen. De 8-0 komt dan ook van haar mooie gele schoentjes. Dan komen er weer de 10 minuten van Margé. Op wilskracht en met doorzettingsvermogen is daar de 9-0. Over de achterlijn komt ze de 16 meter binnen om de bal voor te zetten op onze spits, of toch niet. Nee hoor, heel simpel intikken in de korte hoek.
  De 10-0 komt ook van Margé, maar nu van de andere kant. Duidelijke 'women of the match' in mijn ogen. Margé heeft haar werk gedaan en wordt gewisseld. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. De 11-0 komt weer van Amber. Zij mocht de laatste 5 minuten nog even weer meedoen. Amber heeft haar hattrick te pakken. Helaas voor Amber is er altijd baas boven baas. Margé scoorde vandaag 4x.

  Sportief Drienerlo
  Al met al een leuke middag om op terug te kijken. Complimenten voor de dames van Drienerlo, een sympathiek team die wat er ook gebeurt altijd zal blijven lachen.
  Onze taak zit er op voor vandaag.Volgende week gaan we weer naar Aalten. Dat wordt dus Aalten deel 2.

  foto van Joscha Lansink.