• Afgelopen zaterdag moest VR1 uit voetballen tegen AZSV, uit naar Aalten dus. Trainer Joscha Lansink doet verslag.

  door: Joscha Lansink

  AALTEN deel 2

  Vandaag (2-12) mochten we naar AZSV. De club met zeven velden waarvan er maar twee goed zijn. Inderdaad, de twee kunstrgrasvelden.

  Laten we maar weer vooraan beginnen. De bedoeling was om om 12.30 uur te verzamel en om 12.45 te gaan rijden, je weet nooit wat je tegenkomt onderweg naar Aalten. 12.45 uur rijden zei ik toch. Helaas, ook vandaag gaat dat niet op. Het bekende appje kwam ook vandaag . Ik blijf hoop houden dat het ooit een keer goed komt, maar ik heb mijn twijfels. Inmiddels is het 13.00 uur geworden voordat we in de auto zitten en ik met mijn gedachten al in Aalten ben; 1 trainingsveld en alle speelvelden bezet, dat gaat wat worden. Gelukkig viel het allemaal mee onderweg en waren we rond 13.55 uur bij AZSV. Kijkend vanaf de parkeerplaats klopte het precies wat ik zei in het begin van dit verslag.

  Gauw de kleedkamer opzoeken. Gelukkig zijn die beter dan bij menig andere voetbalclub. Wat blijkt nu, hebben ze nog 2 afgekeurde varkensstallen waar je je ergste vijand nog niet in laat omkleden. Ook hun Vr3 zat in zo'n HOK. Die hangen er dus maar een beetje bij denk ik. Omkleden dan maar en beginnen met de warming-up. We waren als één van de eersten op het trainingsveld . Toen ik dat zag en met mijn ogen knipperde was het al voorbij, een mierenhoop van voetballers verzamelden zich op dat ene veld voor de warming-up. Het trainingsveld was niet best zeg maar.
  Dus een voorbereiding van niks, waar we zelf niets aan konden doen.  Op naar het veld dan maar en KWW. (voor de meesten ook wel bekend als "kiek'n wat wot"). Op het veld aangekomen schoot ik van binnen in de lach. Dit is het veld dat bij de kleedkamers hoort, nog te slecht voor varkens. Laten we het beste er maar van maken.
  De scheids was inmiddels ook aanwezig en zoals ik kon zien had hij er HEEL VEEL zin in. Daar stond hij met z'n handen in zijn zakken. OH OH OH wat heb ik een zin.

  We gaan beginnen. Direct vanaf het begin de aanval zoeken en scoren. Dat eerste lukte, dat tweede niet. Volgens mij konden we nog wel twee dagen voetballen, dan zouden we nog niet scoren. Niet dat we de kans niet kregen hoor, naar schatting ongeveer 20 keer. Het kan zijn dat ik het nog laag aanhoud. We moeten na 20 min in ieder geval met 2-0 voor staan, maar dat was dus niet zo. Uiteraard komt dan de bekende regel naar boven, scoor je zelf niet dan doet de tegenstander dat wel. Ja hoor, daar was 1-0 . Niks aan de hand en gewoon blijven proberen. Bij mij ging de frustratie een beetje omhoog. De scheids die nog steeds met zijn handen in zijn zakken liep, moest regelmatig rare sprongen maken om de bal te ontwijken (zie foto). We moesten het er maar mee doen. We deden ons zelf te kort door alle kansen te missen. Daar waar vorige week de ballen makkelijk binnen vielen, zat het vandaag niet mee. Pure pech. Ik zal het niet langer maken dan het is. AZSV heeft welgeteld 4 kansen gehad, dit is inclusief de 2 schoten op goal die er in gingen. Wij hebben niet gescoord en zij drie keer. Best frustrerend, maar het is niet anders.

  Ps, de scheids had in ieder geval geen koude handen. Bij terugkomst op Achilles hebben we de hoofdpiet en de pakjespieten uitgezwaaid voor een mooie avond. Ik ga er vanuit dat ze goed op Sinterklaas hebben gepast.

  Volgende week zaterdag is het weer matchday en wel om 12.00 uur , Vr1 en MO19.
  MO19 wordt kampioen en VR1 wint van Blauw Wit, dat zou een mooi scenario zijn.

  foto van Joscha Lansink.
  foto van Joscha Lansink.
  foto van Joscha Lansink.
  foto van Joscha Lansink.