• #ZATERDAGVOETBALDAG | Vrouwen 1: Donkere wolken en verlies voor de dames

   

  Afgelopen zaterdag voetbalde Achilles Vrouwen 1 uit tegen Eibergen Vrouwen 2 haar zesde competitiewedstrijd. Na een goede start aan het begin van dit seizoen, lieten de dames de afgelopen wedstrijden wat punten liggen. Trainer Joscha doet verslag.

  door: Joscha Lansink 

  Toch een compleet team
  Het is weer zaterdag en dat betekent voetbaldag: voor de één als moreel ondersteuner in verband met een blessure en voor de ander daadwerkelijk als speler, die dan weer de steun nodig heeft van de morele ondersteuners. Zo ga je dan toch als compleet team op stap. Dit keer was Eibergen de eindbestemming. Voor ons geen onbekende, alhoewel het dit keer om Vrouwen 2 gaat, maar dat maakt voor sommige clubs niet uit.

  Counteren
  De eerste helft was qua balbezit voor ons, dus dat betekent dat je veel op de helft van de tegenstander kunt voetballen. Uiteraard zit er dan ook gevaar in de lucht. We kwamen al vlug op voorsprong door een doelpunt van Margé Bos, een hard schot eigenlijk recht op de keeper, maar toch onhoudbaar ?.  Zoals ik al zei, op hun helft spelen brengt gevaar met zich mee, tegenwoordig noemen ze dat een counter of snelle uitbraak of gewoon niet scherp opletten. Zeg het maar. In ieder geval was daar de 1-1 . Nergens voor nodig, maar het gebeurde wel. Koppies omhoog, weer op hun helft spelen dan maar en proberen te scoren.

  Donkere wolken
  Op een donkere dag met hier en daar een bui weet je uiteraard wel waar de bui valt, altijd hier en nooit daar.  De lucht werd donker en er werd al naar boven gekeken, het zal toch niet. Donkere wolken pakten zich samen boven het sportpark en de wissels waren blij dat ze overdekt zaten. Ook Nadine Witvoet, zij mocht op dat moment invallen (toen was het nog droog). Joëlle Jaspers ging eruit uit Nadine erin. Volgens mij duurde het nog geen 3 minuten en daar was de stortbui die iedereen zag aankomen, maar daar was ook de 1-2. Terecht. Met een nat pak op zoek naar de 1-3. Dit lukte helaas niet. Vlak voor rust viel juist de de gelijkmaker. Vanuit een hoekschop werd het balletje ingekopt. Compleet doorweekt naar de kleedkamer dan maar.  Bij ons in de kleedkamer stond een complete suikerbom klaar in de vorm van ranja. Na al dat vele water verwacht je toch iets lekker warms.

  Tweede helft
  Ik weet niet wat er bij Eibergen in de bekers heeft gezeten, waarschijnlijk een toverdrankje. Wat Eibergen in de tweede helft liet zien was compleet anders dan in de eerste helft. Het balbezit was nog steeds voor ons (40% om 60%), maar dan is daar de regel van de inmiddels overleden voetbalmeester: je moet scoren om te winnen of je moet 1 keer vaker scoren dan je tegenstander en dan de algehele regel
  "scoor je zelf niet dan doet de tegenstander dat wel".

  De 3-2 en de 4-2 waren onze eigen fouten, beide doelpunten gebeurden in de eerste 5 minuten van de tweede helft. Dan heb je nog 40 minuten om het goed te maken, maar de kansen waren er, maar doelpunten bleven uit. Of nu het voordeel van Eibergen Vrouwen 1 naar voren kwam weet ik niet, zo niet dan hebben sommige meiden in 15 minuten leren schieten. Twee doelpunten van een meter of 20 vlogen over Angela heen. Trista Slot mocht nog een penalty binnen schieten, maar dat mocht niet meer baten.

  Helaas hebben we ook in Eibergen verloren. Volgende week komt Enter Vooruit op bezoek.
  Een nieuwe uitdaging.

  Voor vandaag 

  foto van Joscha Lansink.