• Vrouwen 1 speelde afgelopen zaterdag haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen.  Na een ongeslagen status in de beker nu hopend op een vervolg in de competitie. Vrouwen 1 speelde tegen het onbekende Haarlo / GSV.

  door: Joscha Lansink

  Eerste wedstrijd altijd spannend
  Vandaag dan eindelijk de eerste wedstrijd van Achilles VR1 in de competitie . Na twee wedstrijden in de bekercompetitie nog ongeslagen en nog geen enkel doelpunt tegen. Dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk volhouden als team en als trainer. Vandaag kwam Haarlo/GSV op bezoek, voor ons een onbekende ploeg. Zo'n eerste wedstrijd is toch altijd spannend. Hoe ver ben je met je team qua conditie en uiteraard hoe ver ben je op voetbalgebied. Dat de sfeer goed is, is wel duidelijk, aan inzet ontbreekt het ook niet, maar voetballend zijn we natuurlijk vorig seizoen te kort gekomen.

  Aanvulling van MO19
  Vandaag is gebleken dat we bij vlagen best leuk kunnen ballen en met een beetje hulp van onderaf word het er niet minder op. Vandaag 3 spelers die al een wedstrijd in de benen hebben. Mirjam Jaspers, Noah Goverts en Femke Blaak. Na een relatief korte warming-up gauw naar binnen voor de puntjes op de i. Voor mijn gevoel zijn ze er klaar voor en de wedstrijd mag wat mij betreft wel beginnen. Laat dat laatste nou het geval zijn. De afspraken worden redelijk goed nagekomen alleen de doelpunten blijven uit, kansen zijn er wel maar hij valt niet. Het is 0-0 bij rust.

  De tweede helft
  In de kleedkamer de koppies bij elkaar gestoken en afgesproken om scherp te blijven, want iedereen weet wat er gebeurt als je zelf geen doelpunten maakt. Gelukkig bleef dit uit, want wij hadden Noah Goverts in de gelederen. Daar was de bevrijdende 1-0 en hadden we een beetje lucht. Daar waar Noah waarschijnlijk de jongste op het veld was, hadden wij ook de oudste op het veld staan, onze eigen 35 jarige Daphne Bozua die haar goaltje mee pikte en als een 16 jarige met een fraaie halve omhaal het balletje in het net deponeerde. Aangezien het even duurde voor ze weer in de benen was dacht ik er even aan om een takelwagen te bellen, maar gelukkig bleek dit niet nodig.
  Even de botjes kraken en weer door. Ze zal overigens morgen wel hoofdpijn hebben, want ze heeft ongeveer 200 ballen op de kop genomen vandaag.  Zoals ik al zei hebben we Noah in ons midden en zij maakte haar 2e deze wedstrijd. Ook deze mocht er zijn.

  Woman of the match
  Margé en Anne kregen spontaan last van de vallende ziekte. Margé kopt een bal en krijgt kramp in haar kuit, Anne legt een een bal voor en valt spontaan om , ook kramp. Of het eensgezindheid is aan Margé of gewoon te weinig vocht en de tijd van voetballen. Zeg het maar.
  Amber Ringers deed als laatste nog een duit in het zakje en maakte de 4-0 met mooi geplaatst balletje. Wat mij betreft is Daphne de woman of de match, want met 200 ballen op de kop, een longinhoud van een vaatdoek en 35 jaar jong heb je het redelijk gedaan vandaag.

  Femke en Noah bedankt voor vandaag en dames:
  OP NAAR VOLGENDE WEEK , DAN GAAN WE LEKKER NAAR AALTEN.

  UITSLAG VANDAAG , ZIE ONDER

  Ps. Nog steeds geen goals tegen seizoen.