• VR25+ boekt mooie overwinning op snikhete woensdagavond

  11 mei 2018 Timo Oving
 •  

  Achilles Vrouwen 25+ speelde afgelopen woensdag de uitwedstrijd bij Tubantia. Carina Lansink doet verslag.

  Woensdag 9 mei 2018
  Tubantia Vr25+ - Achilles E Vr25+

  Op deze snikhete woensdagavond moeten we afreizen naar Hengelo naar het mooie, nieuwe complex van Tubantia. We speelden niet op 1 van de kunstgrasvelden, maar gezien de temperatuur was dat geen straf. Het veld was niet best, maar ach, we gaan lekker voetballen!

  Nadat onze supporter Amber vanaf de kant had gezien dat de keeper absoluut niet kon duiken hebben we de spitsen Daphne en Trista daarover nog even ingelicht. De wedstrijd gaat beginnen. We beginnen lekker en al na 2 minuten krijgen we een corner. Daphne schiet vanuit de hoek de bal voor de goal en daar staat Trista, hoppa, met een kopbal staan we op voorsprong! Dat begint goed!

  VR25+ boekt mooie overwinning op snikhete woensdagavond 6

  We blijven goed samenspelen, de backs Margé en Nadine kunnen vaak opkomen. We krijgen zeker kansen, maar ze gaan er maar niet in.
  Af en toe komt Tubantia uit de verdediging en zelfs de paal wordt nog geraakt, maar de bal passeert Angela niet! In de 25ste minuut krijgen we weer grote kans, de bal wordt meerdere keren tegengehouden door de keeper en verdedigers, maar belandt bij Trista voor de voeten, ze schiet.. en JA!! De bevrijdende tweede goal! 1 minuut voor rust weet Trista, na een mooie assist van Anne, wéér te scoren! Een heuse HATTRICK!! Nu gaan we pas echt lekker de rust in.

  VR25+ boekt mooie overwinning op snikhete woensdagavond 2

  We blijven lekker op het veld en gaan heerlijk in het gras zitten. We missen nu wel een lekkere mand met picknick spulletjes. Het is lekker relaxed en hoeven niet echt dingen aan te passen. Hooguit wat minder de lange bal geven, maar gewoon rustig opbouwen. Want met deze temperaturen is het vermoeiend voor de backs om de sprint iedere keer aan te gaan. Nadat de tegenstander van keeper heeft gewisseld gaan we weer van start. We blijven lekker de bal tikken, maar wederom wil de bal er niet in. Nicole probeert het een paar keer van afstand, maar helaas, telkens net naast..

  In de 45ste minuut is daar dan toch onze 4de goal! Mirjam weet de keeper te passeren. Tubantia komt hierna nog een keer gevaarlijk voor de goal, maar het aluminium staat aan onze kant en de bal gaat er niet in. In de 49ste is het weer raak door een doelpunt van Nadine! Hoppa, 0-5!!

  We blijven druk zetten en krijgen nog meer kansen. Joline krijgt de bal net niet goed voor haar voeten, dus geen zesde goal voor ons.
  Met nog 1 minuut op de klok besluit de scheids dat de wedstrijd is afgelopen. 0-5, mooie overwinning dames!!

  Supporters, bedankt voor jullie aanwezigheid!

  Wicher, bedankt voor de foto's!

  VR25+ boekt mooie overwinning op snikhete woensdagavond