• Vrouwen 1 zet monsterscore neer tegen FC Eibergen: 13-0!

  13 mei 2018 Timo Oving
 •  

  Vrouwen 1 heeft zaterdag een monsterscore neergezet tegen FC Eibergen VR2. De ploeg van trainer Joscha Lansink won met maar liefst 13-0!

  door Joscha Lansink
  foto's Wicher Folkers

  Met nog maar 13 spelers op de lijst bij Vr1 kun je wel spreken over personele problemen. Als er dan 1 moet werken en ook nog 1 op een pleintje/trapveldje moet gaan voetballen en dan door de enkel zakt, wordt de soep wel erg dun. Gelukkig kunnen we dan aankloppen bij Vr25+. Gosca en Nicole waren bereid om mee te spelen.

  Net als vorige week moesten eerst de bananen gehaald worden bij de fam Luiten. Dus op naar de markt voor de zaterdagse vitamientjes.

  Zoals gewoonlijk met thuiswedstrijden zijn de dames mooi op tijd aanwezig om op tijd te beginnen met de voorbereiding. Bespreking - omkleden - warming-up.

  De warming-up.
  Eibergen was mooi op tijd aanwezig en stonden dan ook al om 13.50 uur op het veld. Dit staat natuurlijk best mooi, maar het moet wel functioneel en effectief zijn. Wij zijn zoals gewoonlijk om 14.00 uur op het veld en beginnen rustig aan de oefeningen die we elke week doen. We willen graag de lijn doortrekken van de afgelopen weken. 0 doelpunten tegen in de laatste 3 wedstrijden. Na de verrassing van vorige week tegen Blauw Wit gingen we er niet van uit dat het vandaag nog makkelijker zou gaan. Eibergen is niet de makkelijkste tegenstander en aangezien we de uitwedstrijd verloren hebben, verwachten we dus dat het vandaag iets lastiger gaat worden dan vorige week.

  Vrouwen 1 zet monsterscore neer tegen FC Eibergen: 13-0!

  De wedstrijd.
  Ik kan er een heel lang verhaal van maken als ik wil, maar dat doe ik niet. Als ik alle doelpunten moet omschrijven, dan zit ik morgen nog te typen. De ene was nog mooier dan de andere. Eigenlijk was de wedstrijd na ongeveer een kwartier al gespeeld. Ik zal er een paar uithalen. De 1e is van Anne, vrije bal op de helft van Eibergen (halverwege) aan de zijlijn. Deze valt rechtstreeks in bij de 2e paal in het netje. Dit was minuut 1. De corners van Maayke Beumer blijken een gevaarlijk wapen te zijn tegenwoordig. 2 of 3x wordt er uit gescoord.
  We blijven lekker voetballen en doelpunten vallen als rijpe appels. In mijn ooghoeken begint het scorebord al een beetje te roken van de overuren, gelukkig is het rust en kan hij even uit.

  Vrouwen 1 zet monsterscore neer tegen FC Eibergen: 13-0! 4

  Met een 6-0 ruststand kunnen we rustig naar de bananen. Dit was niet het enige wat rond ging in de kleedkamer. Vandaag waren er ook ijsjes en meloen. Wat moet je nog vertellen als je met 6-0 voorstaat. Toch iedereen scherp houden en waken voor de verrassing van Eibergen.

  Nou, de verrassing kwam van onze kant en binnen 10 min was het al 8-0. De 10 komt in zicht en het voetbal gaat steeds makkelijker.
  De eer om de magische grens van 10 te halen gaat naar Daphne. Aangezien het scorebord dit niet aankan wordt besloten om hem maar uit te zetten. Of was het gewoon een foutje van Amber? Trista gooit er nog even kunststukje uit door te scoren met een hakje. Mirjam zette het toefje op de taart door nr 13 binnen te schieten. De precieze lijst van doelpuntenmakers staat bij de foto's op Facebook.

  Een mooie overwinning met leuk voetbal. Wederom geen doelpunten tegen.

  Ps. Een warming-up van 40 min is dus NIET effectief. Maar het staat wel leuk.

  Volgende de week de laatste thuiswedstrijd. Dan komt AZSV op bezoek, daar hebben we ook nog wat mee goed te maken.

  Komt allen kijken om 12.00 uur!