• Vrouwen 1 | wint spannende wedstrijd tegen naamgenoot

  11 mrt 2018 Wilma Koops

 • Achilles Vrouwen 1 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij haar naamgenoot Achilles '12 uit Hengelo. In een heel spannende wedstrijd ging Achilles Enschede met de winst naar huis! Einduitslag 4-5. trainer Joscha Lansink doet verslag.

  door: Joscha Lansink

  Afgelopen week hebben we ons voorbereid op de bijzondere wedstrijd tegen Achilles '12. Uit naar Hengelo is altijd lastig, helemaal gezien de thuiswedstrijd op 4 november 2017 die eindigde in 1-2 voor Achilles '12. We hebben veel gesproken over de beste voetbalster aan de kant van de tegenstander, de welbekende Danique.

  Zaterdag matchday
  Voordat alle meiden bij Achilles waren, kwamen we erachter dat onze leider/grensrechter Rob Laan jarig was. Hij dacht er even onderuit te komen, maar helaas voor hem is dat niet gelukt: je wordt tenslotte maar één keer 50. Ondertussen komen de dames binnendruppelen, het is toch bijna 12.30 uur, dat betekent dat de wedstrijdbespreking aanstaande is. Uiteraard is er weer het bekende appje. De jarige Job kon dus nog even in de auto springen om onze allerliefste Mirjam Jaspers op te halen. Omdat we daar niet altijd op kunnen wachten, zijn we maar vast begonnen met de wedstrijdbespreking.  Gelukkig duurde het niet zo heel lang en waren we al snel compleet. Er werd uiteraard een liedje gezongen voor de jarige Rob en een bosje bloemen aan hem overhandigd. Na bijna alle punten doorgenomen te hebben, kwamen we bij het belangrijkste voor vandaag: Danique. De afspraak was dat we HAAR in de gaten moesten houden, want zij bepaald wat er gebeurt op het veld. Als zij niet aan voetballen toekomt, kon er best eens een leuk cadeautje voor Rob komen.

  Richting Hengelo
  Rond 13.00 uur vertrokken we richting Hengelo. Aangekomen bij onze naamgenoot kwamen we in de kantine al gauw aan de praat met de trainer van onze tegenstander. Hij vertelde ons goed en slecht nieuws. Eerst het slechte nieuws: we spelen op veld 1, kunstgras, waar zij niet zo blij mee waren. Blijkbaar zit er KURK tussen waardoor de bal niet rolt, stuitert en raar loopt. Het goede nieuws: Danique is er niet. Onze kansen werden op dat moment met 80% vergroot. Ik kon het heuglijke nieuws natuurlijk niet voor me houden en ik kom met een lachend gezicht vertellen dat hun wapen niet aanwezig is. De warming-up sla ik hier maar over. Met 12 teams op één trainingsveld is het vrij rommelig.

  De wedstrijd
  We liepen het veld op en voelden direct dat het anders was. Even gauw een balletje rond spelen om te wennen. Het voordeel van kunstgras met kurk is dat je geen rubber in je schoen krijgt en al helemaal niet in de wasmachine. Al vanaf het begin van de wedstrijd kwamen de eerste klachten: De bal is te zacht, de volgende bal te lichtt en inderdaad de bal rolt niet lekker en stuitert niet. De eerste kansen waren aan onze zijde, Marleen citeert " Nadine schiet op goal en de keepster stopt de bal met haar gezicht". Vervolgens  schiet Trista Slot de bal voorlangs en daar waar Margé Bos de bal van afstand schiet houd de keepster wederom deze bal op onorthodoxe wijze tegen. Langzaam komen er ook kansen aan de kant van Achilles'12 en na een kwartier voetballen is aan onze kant niks meer te zien dat ook maar iets op het spel lijkt van de vorige wedstrijd.  Ik snakte naar de rust, maar dat duurde nog even helaas. We kregen dan ook het deksel op de neus, 1-0 achter wat ook meteen de ruststand was. Daar was het bekende praatje in de rust en ik heb één wissel doorgevoerd . Koppies gingen weer omhoog en iedereen ging er weer vol voor.  We moesten blijven voetballen en vooral door blijven bewegen nadat je iemand in gespeeld hebt.

  De tweede helft
  De eerste kansen waren weer voor ons, maar daar was Achilles'12 ook meteen weer met een balletje op de paal. Dan komt het momentje van Amber Ringers. Amber deed wat ik haar vroeg, wederom van afstand (net als tegen SVVN) boven in de hoek. Alleen deze bal ging met een grote boog en was ongeveer 40 seconden onderweg: de 1-1 was een feit. Ook Manuela Kotterink doet een duit in het zakje en maakt de 1-2. Anne Folkers gooide al haar frustratie in de bal en maakte van 25 meter de 1-3, waarna ik dacht: kat in het bakkie. Dat bleek dus mooi niet waar te zijn. Achilles'12 maakte al gauw de 2-3 en ook de 3-3. Gelukkig is daar dan  Amber wee: op de achterlijn na een lange bal van Bertine Meertens-Verbart maakt zij de 3-4. De 3-5 wordt wederom gemaakt door Manuela. Met nog 10 minuten te spelen, was het nu wel kat in het bakkie. Achilles'12 maakte nog wel de 4-5, maar de winst ging naar de enige echte Achilles!

  Dit zijn wedstrijden die slecht voor het hart zijn. Dus dames, willen jullie dit niet te vaak doen. Winnen is prima, maar doe het dan op een andere manier ;)

  Vrouwen 1 |