• In het seizoen 2012-2013 heeft CVV Achilles op verschillende manieren geld in gezameld voor Serious Request 2012. Van 18 tot 24 december 2012 stond het glazen huis op de Oude Markt in Enschede en dat heeft Nederland geweten ook. Het recordbedrag van ruim 12 miljoen euro is bestemd voor de wereldwijde hulpacties van het Rode Kruis. Elk jaar kiest 3FM in samenwerking met het Rode Kruis een specifieke stille ramp, waar de opbrengst van de actie Serious Request dat jaar voor bestemd is.

    Dit jaar vroeg 3FM Serious Request aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt en elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt door een gebrek aan medische zorg en begeleiding. Het Rode Kruis kan helpen door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.

    Achilles heeft het hele jaar door statiegeldflessen ingezameld en mensen konden geld doneren in de glazen huisjes op de bar in de kantine. In oktober vond het hoogtepunt van de inzamelingsacties plaats met een 3-daagse wereldrecordevenement. Vanaf woensdag 24 oktober tot zaterdag 27 oktober stond Achilles in het teken van de wereldrecordpoging langste voetbalwedstrijd ooit van 72 uur! De poging slaagde glansrijk en er werd zelfs een 2de wereldrecord behaald. Door het massaal toegestroomde publiek op zaterdagavond werd de langstdurende Mexican wave ooit uitgevoerd. Met ruim 10 minuten werd het oude record van 7 minuten verbroken.

    Alle opbrengsten tijdens deze 3 dagen waren bestemd voor 3FM Serious Request. In totaal heeft de inzamelingsactie van Achilles € 13.500,- opgebracht. De cheque is op vrijdagavond 21 december aangeboden bij het glazen huis. Daarmee werd de schitterende en succesvolle inzamelingsactie afgesloten.