•  

  Serious Request 2012:

  Van 24 oktober 2012 tot 27 oktober 2012 vond bij Achilles een geweldig evenement plaats. De SVA pakte groot uit om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, namelijk Serious Request 2012. Tijdens dit 3-daagse wereldrecordevenement werd een aanval gedaan op het wereldrecord van de langste voetbalwedstrijd ooit en op dat van de langstdurende mexican wave ooit. Buiten deze recordpogingen om was er een 72 uur durend randprogramma georganiseerd door de SVA op het Achillescomplex. De verschillende activiteiten liepen uiteen van een brunch tot een darttoernooi, voetbaltoernooi tot een barbeque, een sponsorloop voor de jeugd tot een grote verloting en nog veel meer.

  Onder het toeziend oog van enkele honderden supporters werd er op woensdagavond 24 oktober om 20:12 uur afgetrapt. Even daarvoor hadden het jongste en langste lid van Achilles, Jochem Feringa en Herman Jaspers (65 jaar lid), de ceremoniële aftrap verricht.

  Diverse prominenten waren aanwezig om het evenement op te fleuren met hun aanwezigheid. Zo werden de spelers aangekondigd door FCT-stadionspeaker Jan Bruins, sprak wethouder Ed Wallinga de spelers toe voordat de aftrap plaatsvond. Dit alles was live op televisie bij RTV Oost. Ook TV Enschede FM, Hart van Nederland en 3FM kwam beelden maken tijdens de wereldrecordpoging. Doordat oud-scheidsrechter Jaap Uilenberg zich ziek moest afmelden floot Youri Mulder de laatste 3 kwartier van de langste voetbalwedstrijd ooit. Achilles was op dat moment al in het bezit van het wereldrecord van de langst durende Mexican wave. Meer dan 1500 mensen waren aanwezig op het Achillescomplex om de spelers te helpen bij hun laatste loodjes en om deel te nemen aan de wave. Met ruim 10 minuten werd het oude record ruimschoots verbroken door de enthousiaste menigte! Vervolgens maakte iedereen zich op voor het naderende eindsignaal. Toen de 72 uur was bereikt en Youri Mulder voor het laatst floot, werd het wereldrecord gevierd met een grootse vuurwerkshow, een huldiging door niemand minder dan Eddy Achterberg en voorzitter Bert Barneveld en een geweldige ereronde van de spelers langs het vele publiek. Vervolgens kon het publiek zich vermaken in de feesttent met muziek van DJ Rob Toonen in de feesttent en DMBE in de kantine.

  Op 24 december is de opbrengst, een geweldig bedrag van € 13.500,-, aangeboden bij het glazen huis op de Oude Markt in Enschede. De SVA kan met trots terug kijken op het grootste evenement in de geschiedenis van de club!

  Ruben Reinds heeft 5 jaar na dato de volgende prachtige documentaire gemaakt die afgespeeld werd tijdens de reünie: