• In de rubriek 'Wij zijn Achilles...' stellen we onze teams voor op onze site. We trappen af met Achilles 4. Achilles 4 was tot vorig seizoen nog Achilles 5. Afgelopen zaterdag speelde Achilles 4 de thuiswedstrijd tegen Victoria'28 5. Achilles was met 8-0 te sterk.

De ploeg van leider Michel Jansen beschikt dit seizoen over een grote selectie. Fotograaf Wicher Folkers legde zaterdag de officiƫle teamfoto vast (zie foto boven).

Achterste rij v.l.n.r.: Tom, Tim, Twan, Mathijs, Mark, Niek, Robin. Middelste rij v.l.n.r.: Eddie, Frank, Jim, Jan-Willem, Stef, Michiel. Voorste rij v.l.n.r.: Finn, Maurice B, Luc, Maurice V. Niet op de foto: Vincent, Rense, Espen. Coach rechtsachter: Michel.

Na het fotomoment volgde zaterdagmiddag de wedstrijd. Na afloop maakte Achilles 4 onderstaand verslag:

Vandaag trappen we fanatiek af waarbij we vanaf het begin hoge druk geven aan de tegenstander. De eerste 20 minuten moesten we nog flink in ons ritme komen waarbij er flinke missers en moeilijke aannames kwamen kijken. Gelukkig is het dan Mark Slot die de ban breekt met een bal, een mix tussen een voorzet en een schot, die de keeper compleet op het verkeerde been zet en via de onderkant lat op de 1-0 zet.

Er worden een paar tactische wissels gemaakt en dan gaat het helemaal los. Na een megasprint van Jan-Willem en een slimme pass van Twan, schiet de net ingebrachte Luc Snippe hem strak in de rechterhoek: 2-0.

Vervolgens is het Jim die hard op de keeper schiet, de keeper laat de bal los en onze keeper Maurice Bakker (die vandaag als aanvaller speelt door ondersteuning van Frank Hobbelink) zorgt voor het laatste zetje over de lijn: 3-0

De 4-0 ontstaat door een heerlijke voorzet van Stef, wederom is het Maurice die door een sterke kopbal de keeper verschalkt.

Rust.

Om de tegenstander tegemoet te komen spelen we de 2e helft maar 30 minuten, echter betekent dit niet dat we de uitslag niet willen verdubbelen. Vanuit een corner genomen door Tim, torent Maurice boven iedereen uit en voltooid hij zijn Hattrick. 5-0 De afgelopen weken MOTM prestaties als keeper, deze week als veldspeler.

Dan is de andere Maurice in het team aan de beurt. Na een pass van Goverts krult Maurice de Vries de bal rechtsom de keeper: 6-0.

Van dichtbij is het hierna Espen die 1-op-1 de keeper te slim af is en zijn belofte van zulke situaties nakomt: 7-0.

Bij het laatste doelpunt ontbrak de VAR vandaag, Mark Slot knalt de bal van randje 16 de goal in via de voet van Michiel: 8-0

Volgende week start de knock-out fase in de beker.

Misser van de dag: Michiel Nijhuis.
    Clean sheet: Frank Hobbelink.