• CVV Achilles, opgericht op 13 juni 1924, is al 100 jaar de christelijke voetbalvereniging in Enschede. Bij ons is zaterdag voetbaldag. Ook voetballen we steeds vaker op doordeweekse dagen, waaronder op vrijdagavond. Achilles in 3 woorden? Gelovig, saamhorig en fanatiek.

  Gelovig
  Bij Achilles staat het geloof al sinds 1924 centraal. Sinds onze oprichting zijn we immers een christelijke voetbalvereniging. Nog altijd hechten we veel waarde aan de christelijke normen en waarden. Daarnaast geloven we bij Achilles in onszelf. We geven nooit op, we strijden altijd door!

  Saamhorig
  Achilles staat daarnaast voor saamhorigheid. Het samen doen en naar elkaar omkijken. Als vereniging werken we graag mét elkaar om de krachten te bundelen. Hier komt ook de bekende term #Achillesisliefde vandaan. Samen zijn we Achilles, samen werken we aan de toekomst van onze club.

 • Fanatiek
  Wat Achilles verder nog typeert? Dat we fanatiek zijn. Iedere wedstrijd gaan we volop in de strijd. De felle, rode kleur van ons shirt draagt daar aan bij. In dit moderne rode shirt, gecombineerd met witte broek en witte sokken, spelen we sinds 2022 onze officiële wedstrijden. Deze kledinglijn past helemaal bij de bruisende en actieve vereniging van deze tijd die Achilles graag wil zijn. Onze slogan sluit hier mooi bij aan:

  'Wij zijn Achilles, strijdend in het rood!'

  Visie
  Onze visie is dat we als club zowel recreatieve als prestatieve voetballers een passend platform willen bieden. Samen werken we eraan om zowel jong als oud de kans te geven om zich te ontwikkelen en om plezier te hebben op het niveau dat bij ze past. Daarnaast is Achilles een vereniging waarbij onze leden betrokken zijn en zich inzetten als vrijwilliger. Samen zijn we immers de vereniging.

  Missie
  Onze missie is dat we een vereniging willen zijn met de hoogst spelende jeugd van Oost-Nederland. Achilles wil talentvolle voetballers een podium geven, waarbij we de ontwikkeling van deze spelers centraal zetten. Dit doen we door professionele begeleiding te bieden en trainingen te verzorgen met goed opgeleide en ervaren trainers. Hierop aansluitend willen we onze jeugd de kans bieden om op prestatief niveau door te kunnen groeien naar onze senioren. Ook wil Achilles ruimte bieden aan jeugd en senioren die op recreatief niveau actief willen zijn.