• CVV Achilles, opgericht op 13 juni 1924, is al bijna 100 jaar de christelijke voetbalvereniging in Enschede. Bij ons is zaterdag voetbaldag. Ook voetballen we steeds vaker op doordeweekse dagen, zoals op de populaire vrijdagavond.

  Na 98 jaar in het roodgeel te hebben gespeeld, spelen onze teams sinds 2022 in een modern rood shirt, gecombineerd met witte broek en witte sokken. Deze kledinglijn past helemaal bij de bruisende en actieve vereniging van deze tijd die Achilles graag wil zijn.

  Fanatiek
  Achilles staat voor saamhorigheid. Het samen doen en naar elkaar omkijken. Als vereniging werken we graag mét elkaar om de krachten te bundelen. Ook zijn we fanatiek en gaan we altijd volop in de strijd. In het seizoen 2022/2023 strijden we op zaterdag met 8 jeugdteams en 5 seniorenelftallen (Achilles 1, 2, 3 en 4 en Vrouwen 1). Ook spelen we wedstrijden op de vrijdagavond of op andere doordeweekse dagen, met 35+1, 35+2 en Vrouwen 25+1. Daarnaast is er het Vrijdagavondvoetbal, waarbij leden onderling op vrijdagavond een wedstrijd tegen elkaar spelen.

  Visie
  Achilles wil zowel recreatieve als prestatieve voetballers een passend platform bieden. Samen werken we eraan om zowel jong als oud de kans te geven zich te ontwikkelen en plezier te hebben op het niveau dat bij ze past. Daarnaast is Achilles een vereniging waarbij onze leden betrokken zijn en zich inzetten als vrijwilliger. Samen zijn we immers de vereniging.

  Missie
  Achilles wil een vereniging zijn met de hoogst spelende jeugd van Oost-Nederland. Daarbij willen we de jeugd de kans bieden zich op prestatief niveau door te groeien naar onze senioren. Ook wil Achilles ruimte bieden aan jeugd en senioren die op recreatief niveau actief willen zijn.

  400 leden
  Achilles is door de jaren heen gegroeid tot een vereniging met honderden leden. Na een forse afname van jeugdleden in de periode 2015-2020 trok Achilles in de zomer van 2021 weer zo'n 100 nieuwe jeugdleden aan. Hierdoor staat de teller in het seizoen 2022/2023 op zo'n 400 leden. Zowel het eerste elftal bij de mannen als het eerste elftal bij de vrouwen speelt in het seizoen 2022/2023 in de vierde klasse op zaterdag.

  Ereleden
  T. Bruinink (erevoorzitter † ), J. Bruil (†), L. Barneveld, T. Bisschop, B. Deuzeman, C.A. Hulscher, J.A. Kuipers, P. Schaapman, G. Vrugteveen-Bakker, J.J. Vrugteveen, H. (Herman) Jaspers (sr.).
   
  Leden van Verdienste*
  K.T. Boersma, H.M. (Han) Deuzeman, R. (Ronny) Dokter, W. Hendriks-Kompier, A. Kremers, R. Laan, J. Langkamp, C. Lansink-Vrugteveen, W. Moes, E. Mol, E. (Eldo) Reinds, E. (Elly) Reinds-Bruinink, H. Stobbe.
   
  * In dit overzicht staan alle Leden van Verdienste die na hun benoeming lid zijn gebleven van onze vereniging.